我要買 LG G3, 有問題要了解先

1) D855 和 D858HK 都可以 root 吧?
我只需要 root 和 boot loader, 照用原裝 ROM.
2) 有人話 D858HK 少了 ...
volospin 發表於 2015-8-23 11:55 AM

唔好買G3,

回覆 2# mcwdicky

又唔好咁講,我收咗你部用得都幾開心呀,冇病冇痛。

返大陸=G3 Dual
香港用=G3

之前聽過會lag,唔知真假!

via HKEPC Reader for Android

我屋企人用緊兩部d858都用得好好,佢哋成日用嚟上綱都捱到一日
唔覺佢哋話有lag機

rebmup 發表於 2015-8-23 13:36

YES ~用緊5.01  ~20d

明明冇咩開過app~ 有時來電響了~lag一陣先出到icon聽電話
打字...有時又有lag..
好似話香港 20d 問題... 我又唔刷rom..所以照用算

1) D855 和 D858HK 都可以 root 吧?
我只需要 root 和 boot loader, 照用原裝 ROM.
2) 有人話 D858HK 少了 ...
volospin 發表於 2015-8-23 11:55

1. WHY NOT?
2. 呢樣野唔係用APP 可以做到?
3. 基本上係, 不過佢地好似仲有可唔可以無線充電呢樣既差別

rebmup 發表於 2015-8-23 13:36

如果會LAG, 就唔會呢度咁多師兄肯去買貨