[開箱] 入左Z ULTRA啲fd, 華為P8max

用過Z ULTRA, 總有種難以另人忘記既感覺
真正既PHABLET

而岩岩放左IP6+, 等幾個月後入IP6S+, 物色緊2號機
突然腦海浮起對Z ULTRA既思念, 咁就揀左佢了

P8max同z ultra既關係:
比Z ULTRA 還要高3mm
厚0.3mm
闊度就闊多0.8mm
基本上去到厘個size, 3mm, 0.8mm, 0.3mm都只係浮雲而已
但z ultra幾個致命缺點, 電少, mon差, speaker細聲, 影相差, 上下左右粗邊框
p8max全部改善晒
罪大死都唔出大吋數高階機, 我唯有當p8max係z ultra既轉生

個包裝有點特別

1+2係佢面前就好似4吋機咁

用後感遲d先, 用左大半日電量就真係好crazy
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

posted by mobile

回覆 1# akitohk

你話唔定好快後悔

我都想買部玩下,當電話用好似太大部

用過Z ULTRA, 總有種難以另人忘記既感覺
真正既PHABLET

而岩岩放左IP6+, 等幾個月後入IP6S+, 物 ...
akitohk 發表於 2015-8-28 19:55

ZU個mon靚d

回覆  akitohk

你話唔定好快後悔
chromechan 發表於 2015-8-28 19:59

+1

用過X1的說.......希望滿足到你

via HKEPC Reader for Android

ZU個mon靚d
EVIS 發表於 2015-8-28 20:06

zu個mon其實以今時今日來講算差,肯定冇p8 max咁靚

回覆  akitohk

你話唔定好快後悔
chromechan 發表於 2015-8-28 19:59

我唔係對大陸機有偏見
如果罪大肯出部改善晒我上面講既缺點的z ultra 後繼
我衝首發都似,幾時輪到華為
問題就係傳聞一直都有,但事實........
但z ultra比z1仲要早出,但z1都就出到z5了

我都想買部玩下,當電話用好似太大部
16961 發表於 2015-8-28 19:59

當電話用,的確太大,
我就當佢係可打電話,可放褲袋既MID