岩岩買完HTC One me

岩岩入手$3180,呢個價錢買呢部機我覺得幾合理,不過用電係快咗小小,個人用開10000mah尿袋,唔算太問題,指紋解鎖真係好快,其他未試
如果有師兄想入手,可以一戰,順便救救間公司

3000我會考慮C5多過尼部

kengz 發表於 2015-8-29 23:12

c5都考慮過,不過HTC岩手形多啲

C5用料差好多
(無論數字上規格同實際質素)

via HKEPC Reader for Android

htc one me 正面對手似係sony xperia m5 多啲

岩岩入手$3180,呢個價錢買呢部機我覺得幾合理,不過用電係快咗小小,個人用開10000mah尿袋,唔算太問題,指 ...
haroldlui123 發表於 2015-8-29 23:11

$3180 依個價明顯比上市定價合理 有說明力好多

等埋發叔 M5 正式賣街... Xperia M5 hybrid AF (PDAF) + improved image quality vs One ME fingerprint scanner + stereo front speaker

C5 Ultra 2GB RAM + 16GB ROM
One ME 3GB RAM + 32GB ROM

同價錢黎講,HTC 贏硬件,Sony 就設計取勝。

其實我最想知道既係htc me待機食唔食電
因為我本身無用過htc, 仲用緊g2
想搵部有雙卡機有指紋2k mon等等
我唔想每次返親大陸部電話第二日都已經熄埋機

其實我最想知道既係htc me待機食唔食電
因為我本身無用過htc, 仲用緊g2
想搵部有雙卡機有指紋2k mon等等
我 ...
4400 發表於 2015-8-30 01:51

你返大陸用緊4g lte?

部機我用了一個半月就賣了
部機原本好好用,又快又順,但就係電最大問題
一朝五六個鐘已經無用,叉電又慢
插左尿袋叉電時打機,只可以保持電量
去htc投訴叫佢update firmware,就遲遲都冇回覆
最尾決定放機離開htc