雙卡雙待micro sim 5.5吋大mon獨立sd卡可換電手機

ZenFone Selfie、ZenFone 2 Laser

http://unwire.hk/2015/09/02/asus-zenfone-selfie/mobile-phone/

雙卡雙待 +可換電 + 可插卡

依家好多旗艦機都無得換電、無得插卡,幸好 ZenFone Selfie 作為 ASUS 嘅旗艦機有得換電之餘,仲支援最高 128GB Micro SD,已經方便過好多機了。另外,佢有兩個 SIM 卡槽,而且兩個都可以插 4G 卡,可以隨時選擇使用 SIM 1 定 SIM2 嘅數據上網服務,岩晒好似我呢 D 經常用要用手機做公事嘅人。

▲  ZenFone Selfie 電池喺可以隨時更換,非常方便。

▲ 兩個卡槽都可以插 4G 卡,不過用緊一張卡上網 ,另一張卡只能用 2G 通話。

最尾嗰句
Sim2 只能2g 通話
要上網换卡都換到手软

via HKEPC Reader for Android

Asus一出新電話即刻勁多新post

最尾嗰句
Sim2 只能2g 通話  
要上網换卡都換到手软

via HKEPC Reader for Android ...
alan11abc 發表於 2015-9-3 18:06

唔係話 SIM 1、2 可以自己揀邊張卡用 4G 咩?

唔係話 SIM 1、2 可以自己揀邊張卡用 4G 咩?
451KL 發表於 2015-9-3 18:10

眼殘

sneakaholic 發表於 2015-9-3 18:08

我只係想買手機比屋企人,但依家d Android機跟晒iphone,但實際我想要雙卡雙待micro sim 5.5吋大mon獨立sd卡可換電手機,之前得大陸機有,依家台灣asus有,真係好好多!

我係經常換電的用戶,但我一定唔會買呢部

1) 不會有代用電
2) 原廠電除大廠多數長期缺貨,有錢都買唔到,變相無用

牙石前用戶,牙石做電話,有好多細緻位好有改善空間....

sneakaholic 發表於 3/9/2015 18:08

同感
好此地無銀feel

標題黨
紅米NOTE2係唔係性價比再高少少咁呢?