(困擾)ASUS ZF2 定 SELFIE 好?

如題
兩部性價比都唔錯
Config又差不多
感覺上selfie 好似好D 但佢用615又有D卻步
Zf2 好似穩定 遲D仲話有64 bit
但都仲係未知幾時

小弟本身淨係打下cc 用下Whatsapp 上下forum
邊到會好D??

Se可換電

via HKEPC Reader for Android

Se可換電

via HKEPC Reader for Android
fung147 發表於 2015-9-7 15:08

又係喎
可以唔洗驚粒電老化 :)

如題
兩部性價比都唔錯
Config又差不多
感覺上selfie 好似好D 但佢用615又有D卻步
Zf2 好似穩定 遲D仲話有6 ...
*alien* 發表於 2015-9-7 15:05

樓主提起粒 s615....避之則吉為妙

上星期去 L 豬 cs 玩吓部 G4 beat, 正是用 s615

玩咗一陣影相就感到機背發熱, 注意當時有冷氣的

之後想將個 mon 撥最光竟然彈出警告---->(因過熱只能 94 % 亮度 )

唔可以推光鎖住咗.......本來睇中佢, 依家怕咗粒 s615

想像吓 34 度天氣喺街冇冷氣唔知會過熱成點樣

牙石粒 s615 會否一樣就要試過先知

安卓

樓主提起粒 s615....避之則吉為妙

上星期去 L 豬 cs 玩吓部 G4 beat, 正是用 s615

玩咗一陣影相就感到 ...
imax 發表於 2015-9-7 16:19

估唔到你部LG個s615一樣有發熱問題...

thx for yr information.....seems not good for S615

謝樓上各位
朋友就係粒615真係唔太好
所以搞到我對部selfie有點減趣
睇過佢評測 打完機都去到41度左右

附上評測片一段
https://youtu.be/rXYXOZXD1zw

S615 有係發熱情況
但唔係好誇張,
同埋要睇廠商ROM功力, 會唔會適當時候降頻

S615 有係發熱情況
但唔係好誇張,
同埋要睇廠商ROM功力, 會唔會適當時候降頻 ...
我係二少 發表於 2015-9-7 16:39

我睇評測就去到41度左右
但用上手真係要等915出左街
唔知會唔會有所改善

有冇ching用過其他615?

我睇評測就去到41度左右
但用上手真係要等915出左街
唔知會唔會有所改善

有冇ching用過其他615? ...
*alien* 發表於 2015-9-7 16:48

A8 同小米4i 都係

41度, 我覺得1D都唔高

你試下810, 然後放隻生蛋在機背

好快有熟蛋可以吃