人仔台清貨? One ME 客戶價賣二字頭!

成日得閒就走去check人仔台個客戶價,因為只係同期執行6個月合約,變相其實無加約。上次見到有 Ching 分享HTC One ME 賣 31XX,今日一睇,痴線,落到去 2980! 其實係咪開始清貨?

補充:最平既窮J無限限速plan已經買到

該手機同M9一樣噉勁揪. 但仲有咩野分別呢?

我未用過MTK,但硬係覺得係差啲。如果以人仔合約價,G3比One ME仲抵啦

我未用過MTK,但硬係覺得係差啲。如果以人仔合約價,G3比One ME仲抵啦
kc2wong 發表於 2015-9-12 10:49

LG G3,用過怕怕,軟件流到呢,同埋 LG 買水係常識吧~

該手機同M9一樣噉勁揪. 但仲有咩野分別呢?
polarhei 發表於 2015-9-12 10:46

No,規格同 M9+ 似 D,M9 無 2K 芒 無指紋同埋用高通

2980 = 二字頭

我用緊L22同L24,有兩三個朋友仲用緊G3,都唔覺有乜野問題,G3人仔合約價2880,差三幾百都仲要搏水貨?

LG G3,用過怕怕,軟件流到呢,同埋 LG 買水係常識吧~
jackgo8846 發表於 2015-9-12 10:54

2980 = 二字頭
chenght 發表於 2015-9-12 10:59

我以為二字頭係20XX - 23XX...

我以為二字頭係20XX - 23XX...
KEANELAM 發表於 2015-9-12 11:49

雖然我覺得29xx應該話跌穿三千會好啲,但你個諗法似乎應該叫二千頭而唔係二字頭喎。

via HKEPC Reader for Android

回覆 5# jackgo8846

HTC One ME 用MTK HELIOS X10, 普通1920X1080 MON. 拍攝功能全開 , 但拍片功能已經是純HEVC, 比起NEXUS 6同類用既800/801/805/808系列激好多. 但是, 對用電腦處理而言, 則重最少三倍. 因為頻寬用少了, 但處理量上升了.

官網介紹: http://heliox20.com/, X10採用IMG G6200 GPU.  與APPLE IPHONE高級, 但先進好多.

但M9有HEVC編碼功能, 但未必用它.  但M9+已經徹底放棄了H264編碼錄製.

HTC個設計, 幾乎完美. 一部市價三千港元手機內既硬件居然優於小米高階機, 單指4K 8-BIT編碼表現已經高下立見. 目前查HELIOS X20, 因為它是第一款可解10-BIT編製的一體晶片.