[操作疑難] 智者們: G PRO 2 wifi 狂斷線 , 有無得救?

各位ching, 小弟部韓水k 版, 做左一年零几個月,  仲係android 4.4.2 (費事up) 。

但月前wifi 開始出事,屋企wifi 連10mins 就自己斷, 公司就直情几十秒就斷...要不斷手動連線, 連完一陣又再斷, 煩到pk。

而家逼住放棄用wifi, 即使在家仍長期開data.
已check router, 用過不同的router 仍然唔得。已洗机, 一樣唔得。

問題:
1 )有無g pro 2 用家遇到同樣問題呢?
2)有無得救? 韓水過左一年, 無保啦。 部野除左wifi 無投訴的

謝謝各位

via HKEPC Reader for Android

Gpro 2WiFi係弱。
留名學習

回覆 1# ricejon

我用台版 WIFI OK WO

較 wifi 不自動切换數據即可

1 )有無g pro 2 用家遇到同樣問題呢?<--GP2係wifi弱雞黎,4.4.2升左5.0.1都唔覺有改善,禾都有斷,但無你果部金賢重
2)有無得救? 韓水過左一年, 無保啦。 部野除左wifi 無投訴的<--去細舖買得水貨,未過保同已過保,服務怕且無分別...

回復 4 #alex5

試過了...唔得。。。

月前先出事?recover 得唔得?

回覆 1# ricejon

華強啦,快,不貴

1 )有無g pro 2 用家遇到同樣問題呢?
buscocamp 發表於 2015-9-14 11:19

其實上次a860 水用得好地地, 今次gpro 2  水諗住無事, 點知..........最惨而家殘而不癈....

月前先出事?recover 得唔得?
panda360 發表於 2015-9-14 15:00

其實都几個月啦, 一直忍, recover 過.,唔得呢...惨