會買Zenfone 2 deluxe 既師兄, 會唔會等 256GB version

原本打算買128GB, 點知又出部deluxe 又話有256GB....都唔知幾時有
如果唔等 好似出128GB 好過 deluxe .... 除左個殼都冇野唔同~

等緊512GB

等緊512GB
我係二少 發表於 2015-9-14 17:36

1TB仲好!
不過宜家啲人對手機容量需求越來越大,過多十年八年,有1TB容量嘅手機都應該唔算出奇。。。

等緊512GB
我係二少 發表於 2015-9-14 17:36

笑左出黎...XD

回覆 3# hk133

應該唔使等10年8年, 不過方向應該係向住雲端儲存發展機會大d.

有得插卡插張128gb咪差唔多

回覆  hk133

應該唔使等10年8年, 不過方向應該係向住雲端儲存發展機會大d.
kbg 發表於 2015-9-14 19:13

上唔到網,雲端儲存幾勁都無用。。。
加上我家仲用緊8M電話線上網(大廈無電訊X科嘅光纖)。。。

回覆 5# kbg

冇無限Plan呢....

原本打算買128GB, 點知又出部deluxe 又話有256GB....都唔知幾時有
如果唔等 好似出128GB 好過 deluxe .... ...
tongdotcom 發表於 2015-9-14 17:32

印象中之前有報道講過所謂 256GB 版本,其實係 128GB ROM 然後 ASUS 跟機插左一張 128GB microSDXC 起外置記憶卡槽。

即係話,同你依家買 128GB 版本,然後自己再買張 128GB microSDXC 加大儲存容量係「冇分別」!

印象中之前有報道講過所謂 256GB 版本,其實係 128GB ROM 然後 ASUS 跟機插左一張 128GB microSDXC 起外 ...
451KL 發表於 2015-9-14 22:22

唔係下......咁取巧