[開箱] (逃離M5魔掌,補錢換Z5) Sony Xperia M5 Dual 白色

MON可視角高,冇反白,但不同角度會變色(類似C5 ultra B mon)

------------------------------------
已知問題:
MON上方有漏光情況
八達通SIM用唔到  已解決,但TAP&GO 比唔到錢
有時用完APP後,按多次back button都出唔返HOME,一定要按home button
經常出“很抱歉,Google Play服務已停止” 已解決
Touch screen邊位不靈敏
黑屏死機,要插usb充電才能正常開機

-------------------------------------
部Z1 經常開完FACEBOOK/TAOBAO.... APP,
想出返HOME開其他APP都要等十幾秒先得,
有時會連LIVE WALLPAPER都KILL埋
結果只好搵部有3G RAM既機, 而我又要防水機喎
咁冇辦法只好買返SONY

SONY低階機專有: 垃圾牛+降volt線:

機細盒大
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

支持開箱

via HKEPC Reader for Android

SONY低階機專有: 垃圾牛+降volt線:

機細盒大

已知問題:
MON上方有漏光情況
八達通/TAP&GO SIM ...
chun232939472 發表於 2015-9-20 21:02

SONY條USB線有磁環,好嘢嚟

回覆 1# chun232939472

線其實ok架,只係火牛廢好多咁解

另外八達通點樣用唔到先?

回覆  chun232939472

chromechan 發表於 2015-9-20 21:15

隻牛應該係用緊第一代Xperia Z隻牛,OK啦,有850mAh

回覆 5# kcyipgar

Xperia Z隻牛有1000mAh1500mAh,型號EP880,上面隻方腳可以伸縮,屋企人用緊

而呢隻半圓頭嘅係Sony Ericsson時代嘅產物

隻牛應該係用緊第一代Xperia Z隻牛,OK啦,有850mAh
kcyipgar 發表於 2015-9-20 21:17

Xperia Z隻牛係1.5A架

我以前部xperia mini pro就係850mah

回覆 8# redhothits

Arc S嗰時都係850mAh

型號係EP800

回覆  chun232939472

另外八達通點樣用唔到先? ...
chromechan 發表於 2015-9-20 21:15

M5用八達通SIM用APP查唔到自己餘額(好似認唔到張NFC SIM咁),
但用另一部機查到M5裡面張八達通SIM餘額
TAP&GO一開APP就話請插入CSL/1010 SIM(認都認唔到)