[操作疑難] 明明有位但都空間不足, help!!

有部大陸機, 內部儲存空間=602mb, 內置SD CARD=13G. dl隻game只係45mb, 跟手轉埋落內置SD card. 點知當load game時因要下載更新,就話空間不足, 要成728mb.
請問有咩法子叫佢download落內置sd card (最好係直接落外置SD啦, 第二隻game唔知點解得). 定係有咩方法合併內部同內置, 變成一個內置, 外置就變內置呢? root左得唔得? thanks!!

Root 後就得  Link2SD

http://lbear.pixnet.net/blog/pos ... 2%E5%84%B2%E5%AD%98

Root 後就得  Link2SD
別問我是誰 發表於 2015-10-11 01:09

唔係100%,上次係部Sony機搞。
改完部機Boot唔起。

回覆 3# mdws2002

你係唔係將system apps搬埋?

回覆  mdws2002

你係唔係將system apps搬埋?
chromechan 發表於 2015-10-11 23:47

唔係。
我係乜都未搬。
即係將張SD卡分區,然後開機入去,開Link2SD,然後Mount返個分區。
跟住佢會叫你Reboot部機。
Reboot之後,就會開唔到機。

唔係100%,上次係部Sony機搞。
改完部機Boot唔起。
mdws2002 發表於 2015-10-11 23:45

Link2SD 我都未玩過 只係玩過將 sd 卡分割部份當系統容量

當年就玩呢啲 
http://www.mobile01.com/topicdet ... ;t=1572761#19779926

回覆 5# mdws2002

炒炒炒

RIP btw

Link2SD 我都未玩過 只係玩過將 sd 卡分割部份當系統容量

當年就玩呢啲 
...
別問我是誰 發表於 2015-10-11 23:52

其實同樣嘅方法,我之前都係部紅米機上面玩過,係可以用到嘅。
所以操作方法上,應該無出問題。

其實同樣嘅方法,我之前都係部紅米機上面玩過,係可以用到嘅。
所以操作方法上,應該無出問題。 ...
mdws2002 發表於 2015-10-12 00:12

我都認為係無問題 所以上幾篇我都介紹咗 Link2SD  比佢 

希望佢唔好做錯步驟 而害咗佢