小米NOTE 如何自動接收WHATSAPP 信息

下下都要開WHATSAPP 先收到, 成日MISS 左

pauly2k2003 發表於 2015-10-16 09:37 AM

可以試下 lock 著佢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可以試下 lock 著佢
tlshum 發表於 2015-10-16 09:45

試過但唔WORK!

試過但唔WORK!
pauly2k2003 發表於 2015-10-16 09:56 AM
通知管理裡的通知欄是允許嗎?

我是用小米 note 頂配又收得到wo,不過好多時都遲幾分鐘!

1. 鎖 app 有時反而整 hang 個 whatsapp,唔建議咁做
2. 試下 grant 齊 d permission 比 whatsapp
3. wifi 定係 data 定係兩者都有問題?
4. 有冇 set 自動清 RAM? 試下唔好自動清

* 小米 2S MIUI 7 用家

1. 鎖 app 有時反而整 hang 個 whatsapp,唔建議咁做
2. 試下 grant 齊 d permission 比 whatsapp
3. wifi  ...
doraemonalex 發表於 2015-10-16 10:12

請問點樣可以比APP ROOT權限?

MI2S MIUI7用家

pauly2k2003 發表於 2015-10-16 09:37 AM

我又未試過。
自啟管理開左通未?
另有冇裝左d慳電apps,有些會係關mon後停上網或格15min 先開一次。

via HKEPC Reader for Android

3. wifi  ...
doraemonalex 發表於 2015-10-16 10:12

巳grant 齊所有permission , 但係4g 時不會自動接收, wifi 就正常d