原來新nexus機可以當尿袋用!

唔知one plus2 或者其他 usb type C機上左6.0之後得唔得

The New Nexus Phones Support USB Power Delivery To Charge Other Devices

Nexus 6P係包埋USB-C TO USB-C 線係入邊!!

old news is so...
9成9 OTG機都可以咁玩架喎

Type-C to Type-C 線我覺得用途比較少...

依家啲機食電甘勁仲要拎黎當尿袋....甘做咩唔直接帶尿袋

當年D人用都係nexus 7+OTG當尿袋

ccman1108 發表於 2015-10-20 15:20

Dream: 第二時d電話可能d電好勁, 或有太陽能供電呢

當尿袋 ? 想塊内置電快啲打柴咩 ?   

安卓

當尿袋 ? 想塊内置電快啲打柴咩 ?   

安卓
imax 發表於 2015-10-20 15:39

哩個隱藏功能會加速換機

ccman1108 發表於 2015-10-20 15:20

有樣野叫just in case
    假如有日你女神話貌電, 你咪可以吉佢lor

Dream: 第二時d電話可能d電好勁, 或有太陽能供電呢
normalyan 發表於 2015-10-20 15:36

電話無電, 哥仔借個電筒黎照下先

有樣野叫just in case
    假如有日你女神話貌電, 你咪可以吉佢lor
skywavez 發表於 2015-10-20 15:59

大前提個女神要肯同你出街