教大家分 G3 假原裝電

之前上DCFEVER同人買電, 買到假電, 影左幾幅相上黎分享下比大家, 等大家買所謂"原裝電"既時候小心D
未拆包裝係假電, 拆左包裝既電係真電

無粒特印

好流的氣孔位

字型不同

字型不同

我都係A龜買左粒新 同你個粒一樣

如果當新電計又比舊電耐用D

條友叫咩名

條友叫咩名
小白豬 發表於 2015-10-25 23:15

唔公開啦

我都係A龜買左粒新 同你個粒一樣

如果當新電計又比舊電耐用D
DanielHO 發表於 2015-10-25 23:14

我寧願買代用電啦, 用緊NOHON80蚊HKD一粒, 幾好用, 呢D假電成本好平, TAOBAO 30蚊RMB粒左右, 30蚊RMB 我想象唔到佢地有乜野QC可言

PS: 我未真正拎粒電上LG問過係咪假電, 不過粒電感覺比同我果兩粒真電差太遠, 最起碼無可能連字型都唔同, 我自己就估佢應該真係假電

我寧願買代用電啦, 用緊NOHON80蚊HKD一粒, 幾好用, 呢D假電成本好平, TAOBAO 30蚊RMB粒左右, 30蚊RMB 我 ...
fathang2006 發表於 2015-10-25 23:19

係,我覺得一係假一係翻身 張貼又衰 擺落部機太實

下次買都係買MOMAX 起碼係正版

係,我覺得一係假一係翻身 張貼又衰 擺落部機太實

下次買都係買MOMAX 起碼係正版 ...
DanielHO 發表於 2015-10-25 23:23

其實MOMAX都有流嘢㗎

點會有人上網同人買所謂原廠電,呢d配件最多假野,就算出街舖買都好易中招,而家淘寶咁方便,幾十人仔淘塊副廠電會仲用得開心。

via HKEPC Reader for Android

點會有人上網同人買所謂原廠電,呢d配件最多假野,就算出街舖買都好易中招,而家淘寶咁方便,幾十人仔淘塊 ...
hardness 發表於 2015-10-26 00:06

支持, 我一塊諾希, 一塊飛毛腿, 都不知幾爽, 好過買著假電

我早排喺 LG 大陸官網買左粒 89 rmb