請介紹平價nfc 2gb 4g 雙sim電話

一直以來用中國移動M811, 不過Ram成日唔夠, 開兩個app就好容易app restart, 4gb rom同android 4.1 都係大問題......
宜家一眼望落去唔知點解大部分電話都冇左nfc, 本來見到榮耀暢玩4x有不過得移動版有, 唔知大家有咩提議?(暢玩5x冇左nfc)

我一定要既spec
4G(LTE)(最好雙卡)
2G ram或以上
8gb rom或以上
有microsd card slot
4核或以上
nfc
5寸或以上
可以裝google play
唔要虛擬鍵
1299 rmb或以下

zenfone 2

zenfone 2
Nukpana 發表於 2015-10-30 10:36

如果唔要atom? 好似好多Game唔玩得
仲有好似得ZE551ML有nfc,不過見唔到有2gb版本賣,4Gb版本超出預算

一直以來用中國移動M811, 不過Ram成日唔夠, 開兩個app就好容易app restart, 4gb rom同android 4.1 都係大 ...
askh22 發表於 2015-10-30 10:22

都係 CMHK, N1
    有 NFC, VOLTE, 2GB RAM, 16GB ROM, support Max 64GB micro-SD card

都係 CMHK, N1
    有 NFC, VOLTE, 2GB RAM, 16GB ROM, support Max 64GB micro-SD card :na ...
timothychu 發表於 2015-10-30 11:17

原來有新model
可惜中國移動rom超級食ram, 不過見價錢想買來玩玩, 師兄有冇試過?

原來有新model
可惜中國移動rom超級食ram, 不過見價錢想買來玩玩, 師兄有冇試過? ...
askh22 發表於 2015-10-30 11:21

試玩過, 無即時買

行 Android 5.0 (因為新機, 無俾人玩殘, 所以都幾順)
難得係真 2 SIM slot + 1 TF slot (唔似某D機 只可以 2SIM / 1SIM+1TF)
內置電
打電話時落G (2G), 話 VoLTE 只限同台 (暫時?)
問 NFC + 八達通 / Tap&Go SIM, 佢地唔敢肯定 (又話睇 對方個台 有無鎖)

如果淘寶大陸版  Root 到, 700人仔真係可以衝... 壞都無咁肉痛
港版 CMHK賣 HKD1288 (有折都過千)...就真係要諗下買唔買好

Meizu M2( no NFC)

試玩過, 無即時買

行 Android 5.0 (因為新機, 無俾人玩殘, 所以都幾順)
難得係真 2 SIM slot + 1 TF slo ...
k63d2828 發表於 2015-10-31 02:01 AM

上網睇過下,大陸版要裝d野unlock部機先用到香港頻譜。

via HKEPC Reader for Android

佳域s3高配版, 人仔949, 3GB+16GB, NFC

佳域s3高配版, 人仔949, 3GB+16GB, NFC
LKF 發表於 2015-10-31 04:36

呢部真係冇得輸