[操作疑難] Iphone keyboard 好打過 Andriod?

一直用開 Andriod, 個日借左朋友部 iPhone 黎玩, 發覺iPhone 既 kepyboARD 好似準好多, 反應好 d 。

各師兄有無呢種經驗?  

定係 Android 有得裝 d apps 會令 keyboard 好打 d ?

via HKEPC Reader for Android

回復 1 #firstofmay

有冇試過google原生啲輸入法?

回覆 1# firstofmay

唔一定,都係睇你自己試嘅手感啫

好似我有位朋友,佢話用完我部電話嘅輸入法之後,想即刻換電話添....我嗰時唔知比咩反應佢好.....

回覆  firstofmay

唔一定,都係睇你自己試嘅手感啫

好似我有位朋友,佢話用完我部電話嘅輸入法之後,想 ...
chromechan 發表於 2015-11-2 20:04

好正

iphone依家可唔可裝 其他公司 輸入法apps

iphone依家可唔可裝 其他公司 輸入法apps
JLV1818 發表於 2015-11-2 20:29

iOS 8之後可裝3rd party kb

iOS 8之後可裝3rd party kb
akitohk 發表於 2015-11-2 20:32

但係手感差原裝好多 ( iphone 5 on ios8 )

個 feel iOS 我覺得係好小小 (compare to google cantonese keybroad on 4.4)

一啲啲啫
我用HTC 跟機輸入法覺得好好用
反而LG果個就真係
搞到要轉用google輸入法,都唔錯.

但係手感差原裝好多 ( iphone 5 on ios8 )

個 feel iOS 我覺得係好小小 (compare to google canto ...
QAFHK 發表於 2015-11-2 20:43

我兩個os都有用, ip6s+, lg v10
Ios用kaiboard, an用swype
Kaiboard中英混打唔錯,打中文好過原裝ios速成,
An既swype就打英文一流

旗艦an機準確度我覺得同ios無分別

不過早排幫親友攪啲入門an機個touch真係好流

我朋友兩年前都講過ios個touch準好多(講緊5s 4吋mon)
但我玩機又唔係好覺

Touch 準確度,我都覺 iphone 優勝

via HKEPC Reader for Android