[配件] 請問大家有可能在淘寶買到原裝電池嗎?!

$55 Note 3原裝電池,信得過嗎?!

tps://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.5-b.w4011-2629990262.103.5uadWL&id=35278086432&rn=6ee9693c67d3aebb5619bdbafdfa2784&abbucket=14&skuId=3102451493796

小米咪得囉

小米咪得囉
sailoralan 發表於 2015-11-7 23:12

我部NOTE3電有問題!!!

tps://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.5-b.w4011-2629990262.103.5u ...
xperiac2014 發表於 2015-11-7 23:04

信唔過,我之前幫媽買左件好真既原裝,黎到用唔到NFC,返開大陸就寄返俾佢退錢, 最後係淘寶買左諾希代用電,NFC到,電池用左半年都仲好足火

tps://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.5-b.w4011-2629990262.103.5u ...
xperiac2014 發表於 2015-11-7 23:04

我無睇你呢間。 但有間係三星受權。 幫同事買過電同套。 真野。

好老實,係有「可能」既。但要又平又真就真係無乜可能。
當然,唔係話貴少少既就一定唔係假,都有「可能」係一間呃到盡既山寨。

搵淘佬,充滿一切「可能」。

xperiac2014 發表於 2015-11-7 11:04 PM

我覺冇可能,你直接係香港買代電好過。
你去甲級買毛max好過。
via HKEPC Reader for Android

買其他廠好過, 自稱原廠,又平既更加信唔過

1%都叫有可能,但我傾向絕大部分淘寶電都系假電……

自己買過韓版g2既電,聲稱原裝電。
外形我真系捉唔到有破綻……

但插落去就feel到d鬆緊既感覺有d唔同……

天貓旗艦店可能有真既……

不過非旗艦就……

咁都係買唔過了! 謝。