影相為主既android 機, lg g4單卡版是否最選擇?

3千以下budget..
麻煩晒
但好似有倒水電問題
咁既話會唔會等下下一代好D?

g4 ok
2k mon 點都食電d
但朋友話通常支持到1日

回覆 1# educationer

買多兩舊電

g4 ok
2k mon 點都食電d
但朋友話通常支持到1日
Cartesius 發表於 2015-11-8 19:51

*** 唔係 2k mon? 又唔見佢又食電啲!

麻煩唔好當再講部機食電時,就搬個 2k mon 出黎擋啦…

via HKEPC Reader for Android

其實v10 d電都唔噤用

3千以下budget..
麻煩晒
但好似有倒水電問題
咁既話會唔會等下下一代好D?
educationer 發表於 2015-11-8 07:02 PM

An 機影相能三星較好。

via HKEPC ...
woodywalker 發表於 2015-11-8 08:35 PM

*** 2K Mon 都會食電過 *** 1080 Mon
2K mon 食電係事實

同埋***係用amoled
出黑色會慳電d & 色彩會鮮d
但同時亦會有偏色同燒印問題

via HKEPC ...
woodywalker 發表於 2015-11-8 20:35

*** 的唔真正的 2k mon.

佢 d AMOLED 係 pentile 排列, 少左 1/3 的 sub-pixel. 發光點少左, 正路應該慳電過 RBG 排列.

http://www.phonearena.com/news/N ... trix-screen_id63402

IPS LCD 唔同, 解像度高左真係更加食電, 驅動用多左 d 電, 面板透光率低左背光要更加光補償, d LED 勁燒電

LG V10
TRIPS_HK 發表於 2015-11-8 19:20

3000 以下喎