[測試] Sony Xperia Z5 Premium 安兔兔9連跑+拍攝4K with Steadyshot時間測試

9次分數分別為:
59304,59005,56471,55595,54614,54976,55268,54588,55028
平均分數為:56103分
平均分數比之前Z5跌咗約1810分

室溫27度,無開冷氣
本身待機溫度(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為34.875C)

第一次跑分完結(時間15:35,59304分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為44.5625C,比待機升咗9.6875度,機背感到溫暖)

第二次跑分完結(時間15:38,59005分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為46.75C,比第一次升咗2.1875度,機背同樣感到溫暖)

第三次跑分完結(時間15:42,56471分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為48.6875C,比第二次升咗1.9375度,機背同樣感到更溫暖)

第四次跑分完結(時間15:45,55595分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為49.25C,比第三次升咗0.5625度,機背同樣感到更溫暖)

第五次跑分完結(時間15:49,54614分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為49.9375C,比第四次升咗0.6875度,機背同樣感到更溫暖)

第六次跑分完結(時間15:53,54976分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為46.5625C,比第五次跌咗3.375度 ,機背感到溫暖)

第七次跑分完結(時間15:57,55268分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為48.5C,比第六次升咗1.9375度,機背感到同樣溫暖)

第八次跑分完結(時間16:00,54588分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為47.1875C,比第七次跌咗1.3125度,機背感到溫暖)

第九次跑分完結(時間16:04,55028分)

(Sensor0到sensor15嘅平均溫度為47.6875C,比第八次升咗0.5度,機背感到溫暖)

Z5 Premium拍攝4K with SteadyShot時間為38分鐘11秒,比之前Z5拍攝4K with SteadyShot長28分鐘12秒,長3.8倍嘅時間

我應該唔駛test without steadyshot掛 ,之前講過冇開,應該可以多5倍時間....,咁姐係3個鐘頭11分鐘45秒....?

回復 1 #chromechan

唔使試啦
錄影係咪用 H.265 先長啲時間?

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# beenoliu

H.265嘅file size細啲,所以可以最長時間

大部D真係散熱好D

回覆 4# chun232939472

只可以講因為電池大粒咗,要去到45度電池溫度比較難

回覆  chun232939472

只可以講因為電池大粒咗,要去到45度電池溫度比較難
chromechan 發表於 2015-11-8 22:32

溫度Sensor 都係得一個位嘅啫
關粒電大咗咩事

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# ccchhhuuunnn

咁sensor擺邊個位都有關係嘅...

回覆 2# beenoliu

你有冇試4K with SteadyShot可以幾多分鐘?

回覆 8# chromechan
我會唔會攞部機嚟較飛

回覆 9# beenoliu

4K with SteadyShot啫,又唔係試電池100%去0%