超後悔買左sony 5000mAh尿袋

舊果個sanyo 5000mAh比唔知邊x個偷左
今日出去買新尿袋
買下買下就簡左sony 5000mAh
唔算細舊

買左番到去叉電
我估入面本身大約有50%左右
插住差左成3個鐘多d先叉滿
慢到眼都凸埋
我舊果舊都無咁耐啦
唉只可以怪自己買之前無做齊功課
而家唯有繼續用
好在無買到10000mAh果舊

另外想問下出面仲有無得賣sanyo 5000mAh
好似完全唔見有既?

今日出去買新尿袋
唔算細舊

買左番到去 ...
康士富 發表於 2015-11-17 22:27

CP-F5 ? 2014 產品黎喎 ......點解唔買新野 e.g. [url]http://mobileai.net/2015/10/15/quick-charge2-power-bank/[/url]

CP-F5 ? 2014 產品黎喎 ......點解唔買新野  e.g.[/url]
yankees 發表於 2015-11-17 23:02

叫CP-S5
見佢話係2015年中出既最新model
唉原來係舊野黎
唯有當買個教訓
下次唔好貪大牌子

今日出去買新尿袋
唔算細舊

買左番到去 ...
康士富 發表於 2015-11-17 22:27

想叉尿袋快 我諗只有買雙向 QC 2.0 先幫到你

以spec 黎講CP-F5 好過CP-S5
感覺上S5 似係cut cost 版, output 得1.5a
你用乜野黎差? 火牛? USB插電腦? 留意下你既火牛係幾多A input
我用緊F5 10000mAh, 我預左差得耐, 話晒10000mAh, 不過差一晚乜都差滿啦~

CP-F5 ? 2014 產品黎喎 ......點解唔買新野  e.g.[/url]
yankees 發表於 2015-11-17 23:02

而家有QC2.0既尿袋通常都係重同埋10000mah以上
細容量既好似冇乜咁

而家有QC2.0既尿袋通常都係重同埋10000mah以上
細容量既好似冇乜咁
sneakaholic 發表於 2015-11-17 23:50

細極都 8-9k mah .........可能d 廠覺得得果 3-5k mah 都唔洗比 QC input

叫CP-S5
見佢話係2015年中出既最新model
唉原來係舊野黎
唯有當買個教訓
下次唔好貪大牌子 ...
康士富 發表於 2015-11-17 23:24

http://www.sony-asia.com/local/product/cp-s5

sony 都話 input 得 5v 0.5A ~ 1A.... 可以想像到有幾慢ge....

華碩尿袋幾好, 可以試下

以spec 黎講CP-F5 好過CP-S5
感覺上S5 似係cut cost 版, output 得1.5a
你用乜野黎差? 火牛? USB插電腦? 留 ...
新遺失戰艦 發表於 2015-11-17 23:36

F5 output 都係 1.5A
https://store.sony.com.tw/product/show/.OYKAQusaQUAAAFAYtwblJnX