有冇人用緊Pebble Time??

我想問你地用緊Pebble Time加android, 隻錶顯唔顯示到中文?

暫時都要自己裝 3rd party 外掛
http://blog.kuro.ro/pebble-time-chinese-japanese-language-pack/

暫時都要自己裝 3rd party 外掛
http://blog.kuro.ro/pebble-time-chinese-japanese-language-pack/ ...
enishi 發表於 2015-11-26 20:12

其實我想問佢都出過幾隻錶架, 其實有冇一隻係官方支援中文??

我用緊pebble steel,中文完全無問題

我用緊pebble steel,中文完全無問題
pc-daily 發表於 2015-11-26 20:48

官方中文?

回覆 5# chris_

舊版 Pebble/Steel 係有官方中文 firmware, 反而 Pebble Time 系列一直都未出到

回覆  chris_

舊版 Pebble/Steel 係有官方中文 firmware, 反而 Pebble Time 系列一直都未出到 ...
enishi 發表於 2015-11-26 22:20

其實你地覺得好唔好用?

回覆 7# chris_

當日一直等舊 Pebble support 中文先買, 結果出既時候已經公佈 Pebble Time 所以直接 kickstarter 買新 (後來再改 order 做 Time Steel) - 其實當初 Pebble Time 話會好快 official 支持中文, 好彩個 spec 改善, 多好多 resource 俾 3rd party 做中文 patch, 唔係可能會改買 moto 360

自己主要係唔方便拎電話既時候 (例如開會) 望一望個 whatsapp, 睇下邊個打電話黎, 呢樣好基本任務無咩問題, 相信 Android Wear/iWatch 都完全勝任

因為無 touch screen, 輸入方式有限制, 所以大部分 app 比較簡單/實用為主, 香港本土 app 接近零, 呢部分係比兩大巨頭最輸蝕既地方, 要玩/試好多新 app 就搵返 A/i 好好多

電量就非常好, 一日 8:00 - 20:00 最多只跌 20%, 2 日唔差電都唔擔心無電, 呢樣應該無一隻 smart watch 追得上

如果為實用功能都值 (尤其而家 Pebble Time US$129), 如果為娛樂就應該買 A/i

回覆 8# enishi

Garmin Fenix 3算唔算Smart Watch? 我星期一朝早六點開始,到依家星期五上午十點幾,剩餘電量係56%。