[開箱] 終於到我既V10開箱, 多野玩左咁多

對上一部已經係用緊GF2
呢排睇左咁多V10 post都真係好難抗拒, 所以決定自己買部黎玩下
連個packing 都靚左咁多同整齊左

白金設計個樣ok, 又唔洗好似iphone咁成部都金色

耳機依然係用QuedBeat, 唔知幾時會轉第二款耳筒呢 ?

V10重點之一既雙mon, 我開頭以為fix 左得呢幾個快捷鍵, 但原來仲有得掃架

佢個setting 係咁, 除左apps 之外, 仲有得放歌同recent apps 等等
Lock 機時亦都可以揀show 時間定簽名, 我就一定係揀時間, 唔洗下下開mon咁煩

另外仲有新加既指紋解鎖 (女朋友剋星? hahahah), 初步測試都係一秒唔洗就成功

一插耳機佢就問我係咪要用32bit, 雖然唔知係乜但有新野梗係要試啦
聽落就覺得啲聲好似實啲

睇網上啲文, 知道影音都係V10既強項, 但對於我呢啲新手仲要慢慢適應

相機除自動之外, 原來佢手動都幾多選擇, 暫時試玩左焦距, 同auto 相比又係另一種樂趣

拍片既手動選擇亦都係一樣多, 仲有得揀咁多種output, 同埋UHD 個angle係wide 過FHD

呢個三段收音好似都係新野, 但拍片真係比較難試, 所以唔做TEST住

都係有防手震, 呢樣好重要, 唔係個個都有雲台拎住架嘛, HAHA

自拍既話我呢啲男人老狗就唔會用太多架啦, 不過都試比大家睇下個效果, 對女士黎講呢個功能絕對係好野
正常:

120度:

玩住咁多先, weekend 再拎出去威, 係度分享幾張小弟既劣作, haha

FHD 先有 Steady 同 OIS, 手持極度建議用番 FHD

女友剋星
小心佢叫你响佢面開比佢玩

我成日反轉用 120 度前鏡, 按音量鍵盲拍, 個 4:3 既 wide angle 效果相當討好

對上一部已經係用緊GF2
呢排睇左咁多V10 post都真係好難抗拒, 所以決定自己買部黎玩下
連個packing 都靚左 ...
reismo 發表於 2015-12-2 16:43

好似死圖

我成日反轉用 120 度前鏡, 按音量鍵盲拍, 個 4:3 既 wide angle 效果相當討好  ...
Chris5 發表於 2015-12-2 16:48

wild angle 堅係掂, 同埋質素都好左好多

好似死圖
荷蘭橙 發表於 2015-12-2 16:48

啲圖比較大, 要啲時間load

死圖+1
支持開箱文

女友剋星
小心佢叫你响佢面開比佢玩
liederho 發表於 2015-12-2 16:48

係面前都唔緊要, 最緊要係唔好叫我set 佢指紋就得

只睇到1張圖, 其他全睇唔到.............