[操作疑難] 有冇人成功root到港行紅米note 2?

試過網上好多大陸嘅教學都唔得
求指導

via HKEPC Reader for Android

求指導  

bubba 發表於 2015-12-3 11:32

豌豆莢得唔得?
我移動版刷國際rom, 用豌豆莢root到喎

有 CM12 可刷, 唔知有無勇士試左 ?

miui7我就未成功過
miui6用第三方twrp就可以。

miui7我就未成功過
miui6用第三方twrp就可以。
bennylouisa 發表於 2015-12-3 12:47

我都係miui7,但我用豌豆莢root到喎

可唔可以俾條link我?

可唔可以俾條link我?

bubba 發表於 2015-12-3 12:59

http://www.wandoujia.com/

siukat 發表於 2015-12-3 13:29

試過晒乜乜大師都唔得

求指導  

無記錯就係喺移動叔叔嗰度有工具用adb刷入TWRP Recovery。
跟住會自動Root埋。(其實係Reboot嗰陣問你Root唔Root)

求指導  

Sorry,無睇清楚係講緊港行。
上面我個Post講緊嘅只係國行。
港行唔知係咪一樣。