[操作疑難] 請問中移動42Mbps & Lite 服務計劃有無CHING用緊?

用來whatsapp, FB, HKEPC, 上網查下野, 吾打機, 吾YOUTUBE, 請問收得好吾好? OK好用嗎?
定是用Lite Data 服務計劃 (384kbps)已經夠用?
THX

用來whatsapp, FB, HKEPC, 上網查下野, 吾打機, 吾YOUTUBE, 請問收得好吾好? OK好用嗎?
定是用Lite Data 服 ...
phoenic 發表於 2015-12-10 02:52

鴨記買卡試!

有無其他用緊相同PLAN既CHING可以俾下意見,THX

用緊4G plan

越用越差 :("

用緊4G plan

越用越差 :("
py120 發表於 2015-12-10 12:54

請問點差法?無信號?慢?

定是用Lite Data 服 ...
phoenic 發表於 2015-12-10 02:52

按 ching 既用法其實無必要轉去 42Mbps 的 plan,每個月要比多 40元,
本人用緊,佢只係頭 1G 快 D 外,過左 1G 後就跟 lite plan 速度一樣。

按 ching 既用法其實無必要轉去 42Mbps 的 plan,每個月要比多 40元,
本人用緊,佢只係頭 1G 快 D 外, ...
mayling 發表於 2015-12-10 16:46

CHING意思是Lite Plan可以接受,吾是太慢都可以用到?
Lite Plan都是行4G定是3G架???

用來whatsapp, FB, HKEPC, 上網查下野 <== 4G lite 夠用。

CHING意思是Lite Plan可以接受,吾是太慢都可以用到?
Lite Plan都是行4G定是3G架??? ...
phoenic 發表於 2015-12-10 18:22

如用 4G 手機的是行 4G 訊號!

最大問題係 在死位 4G->3G,但出返大街等好耐都唔會3G->4G
除非你手動search一次network佢就搵返4G