[操作疑難] [更新#24]從"合法經銷商"購買的LG G4,被屈是「鬼機」!

事源#31
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=4

由於它也是"合法經銷商",我相信應該沒有什麼問題。

最近手上的LG G4背後電源鍵有點接觸不良,疑似壞了。
今日就將手機拿到維修中心,但得到的答覆是....

「這部手機,個底板比人郁過(非官方),有燒焊痕跡」,如果要整就需要比$2200元
PS:我從沒有將手機拿去給非官方維修

現在應該點樣做?

事源#31

由於它也是"合法經銷商",我相信應該沒有什麼問題。

最近手上的LG G4背後電源鍵有點接觸不良, ...
smallphotato 發表於 2015-12-12 16:51

底板有燒焊痕跡?  

via HKEPC Reader for Android

學埋apple d野

底板有燒焊痕跡?   

kwanyan 發表於 2015-12-12 17:00

係,佢官方維修果邊就話,部機比人整過(非官方)

學埋apple d野  

sneakaholic 發表於 2015-12-12 17:09

如果我買APPLE就唔怕
大大方方叫佢拆開部機,每一PART CHECK
但依家係LG

有冇單據等資料?

如果我買APPLE就唔怕
大大方方叫佢拆開部機,每一PART CHECK
但依家係LG ...
smallphotato 發表於 2015-12-12 17:13

Apple store之前都有屈人係鬼機呀
仲搞到要去消委會搞
你可以google下

有冇單據等資料?
cchhll 發表於 2015-12-12 17:47

有,就係拎左上去整
遲少少UPLOAD上黎

Apple store之前都有屈人係鬼機呀
仲搞到要去消委會搞
你可以google下  

via HKEPC Reader for  ...
sneakaholic 發表於 2015-12-12 17:51

APPLE單野我知道,
有心人將APPLE機入面既新零件折走,換成舊零件,然後退機
但我果部係LG.....
唔會咁CHEAP連LG都比人整做

cheap人 冇分咩用家
著老西都唔一定係正人君子啦