真正永久雙開 Whatsapp/WeChat (大部份 App 同樣可以雙開)

雖然一部手機安裝兩個 Whatsapp/WeChat 不是什麼新技術,這個方法已在 Android 系統上使用多時,但係用 OGWhatsapp 之類嘅破解版 Whatsapp 會有不能更新甚至帳號被封嘅風險。

其他方法如通過 Disa / Samsung Knox 都可以實現一機雙 Whatsapp,但 Disa 無法導入原有 Whatsapp 嘅 Backup 及檔案, 而 Samsung Knox 就只限 Samsung 及未 root 嘅手機。

現在只要通過 "雙開大師" 就可以裝一個 Whatsapp Set 兩個 Whatsapp,同樣地大部份其他 App 都可以同樣方法作雙開。
而完成雙開設定後,"雙開大師" 會為 App 新增一個獨立嘅文件夾於手機中的 "parallel -> 0" 之下, 以 Whatsapp 為例,只要將原有 Whatsapp 嘅文件夾整個複製到依度即可以慣常方法回復所有訊息內容。

網站:www.parallel-app.com
下載:http://pan.baidu.com/s/1qXsZ9hE

最新版已可以用到 Google Play 服務, 即係已解決"LBE平行空间" 下的 Whatsapp 不能使用 Backup 到 Google drive 的問題, 而且 "LBE平行空间" 下的 Google Account 可跟主機用不同帳號

####  現在已更名為 "LBE平行空间"  ####

平行空間已更新了

更新日誌
[新增]支持 Google Play 帳號登錄
[優化]部分小米手機收消息不及時的問題
[優化]雙開微信和 QQ 常駐進程
[優化]手勢滑動的靈敏度和流暢度
[修復]部分手機引導頁無法滑動的問題
[修復]卸載調研頁面頻繁出現的問題

下載地址
http://pan.baidu.com/s/1qXsZ9hE
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Testing

可能未慣用手機出....

啲相出唔到....

Thanks for sharing

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# yomato

留名學野
好似係epc 有d問題
近排9 5 9 d圖會死

多謝分享

要攞晒全部權限咁滯

要攞晒全部權限咁滯
Cartesius 發表於 2015-12-22 03:12

即係點呀c兄?會唔會唔安全
我岩岩都係裝左係我部後備機倒用咋

即係點呀c兄?會唔會唔安全
我岩岩都係裝左係我部後備機倒用咋 ...
4400 發表於 2015-12-22 04:02 AM

我就唔夠膽裝