[開箱] 更新Vivo X6 Plus 雙4G

對上一次用VIVO的XSHOT, 算係我用得最耐既一部電話(竟然!), 其次就係NUBIZ Z9. 可能佢地明知想賣都賣唔去, 索性KEEP住蓄掛. 不過最後XSHOT都賣左比個同我一樣有癖好既人. 點都好....點都好過NOKIA可以安安樂咁預左KEEP一世.

XSHOT小的十分滿意, 佢影D相真係好唔錯. http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 5813&highlight=

一直以來都癖好騎呢野既我, 今次又睇中幾部機, 包括BB PRIV可惜一出時想買都買唔到, MEIZU PRO 5遲遲都唔見港行又怕佢粒HOME BUTTON, ACER PREDICTOR 6只聞樓梯嚮, 同埋渠....VIVO X6 PLUS

部野原全無特別, 影相唔過人, 條邊同Z9無得比, 淨係想感受下ESS9028有幾咁特別姐...作為一代木耳發燒友, 聽歌係好緊要.

癈UP完開箱

-雙引掣充電要用返佢個專用充電器, 唔係就單春充電, 約1分鐘1.3%.
-個膠凹唔算太厚, 但始終裸跑最好手感
-GOOGLE PLAY玩左我一日, 最後要裝返個舊版本先可以用到GOOGLE, 唔駛ROOT, 用到算
-影相...算吧
-速度, 真係唔錯, 好爽快, 比Z9好好多, 又唔熱
-兩組IMEI, 應該係雙咭雙待 2G GSM850/900/1800/1900MHz  -  3G TD-SCDMA1880/2010MHz  - 3G -WCDMA850/900/1900/2100MHz - 4G TDD-LTEB38/B39/B40/B41(100M) - 4G FDD-LTEB1/B3
-4G RAM / 64G FLASH MEMORY / MT6752
-造功唔錯, 手感幾好
-指紋超快! 用過既最快! 比Z5P, NEXUS 6P, 華為 都快! 完全做到一掂即著!
-嚮華強VIVO店買, 送尿袋同神棍, 玻璃貼(離晒邊即刻丟左)

-聽歌DEFAULT PLAYER可直播DSD128的DSF檔.

謝謝觀賞
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Bro 我買左 佢個Google Play一更新就用唔到 舊版無問題 但問題係佢Google Play會自動幫你更新

回覆 1# 小強

Bro 我買左 佢個Google Play一更新就用唔到 舊版無問題 但問題係佢Google Play會自動幫你更新

回覆  小強  ...
chinamobile88 發表於 2015-12-21 21:56

的確....下下要UNINSTALL麻Q煩....幸好..我無乜新野裝

声音真系甘渣?? 比任何斋PLAYER都差??

回覆 1# 小強

Vivo   20 14年入手vivo Xplay3S
當時手機硬件算幾強cpu  801..一年後仲糸行4.4真糸
一路更新一路有問題出現
vivo Xplay3S直得提糸對雙喇叭外放.
官方論區比人鬧到卜街.無人回復
總結vivo

声音真系甘渣?? 比任何斋PLAYER都差??
kingcharlies 發表於 2015-12-21 22:51

我...又唔可以講比任何PLAYER差既....不過我手頭上兩部係囉..

講真大陸機步步高的確吾錯,夠耐用.我多年前買x1st,粗用左1年,跟住我個仔又超粗用2年,係近期跌得太多終於爆mon先停用

回覆  小強

Vivo    04年入手vivo Xplay3S
當時手機硬件算幾強cpu  801..一年後仲糸行4.4真糸: ...
chung9776 發表於 2015-12-21 23:14

04年入手

自從智能機既出現,VIVO XPLAY 係我用得最長時間既一部(接近二年)
如果唔係自己Pat Pat 痕,應該仲未換
講真除左無繁體中文外,其他真係好滿意
尤其是聽歌,真係有點喜出望外
如果唔係VIVO 個價係國產機中算係貴
我應該會再買返