求4.5" Android Phone推介

想買部好似note 5咁功能既電話, 最主要喺可以好似佢咁喺pdf/相片上面直接畫野寫野編輯, 我覺得note太大部, 我prefer 4.5"機, 唔知各位有無好介紹?budget最好唔超$4500...

我諗唯一選擇係Sony Compact系列,4.6"。。。

回覆 1# boy25

4.5吋又好難做edit....

回覆  boy25

4.5吋又好難做edit....
moslwc 發表於 2015-12-23 22:42

咁如果5"呢? 有無咩選擇?

宜家5.2都比人話細機
Top spec 細機真係得Sony Xperia Compat 系列
如果唔係,一係大小小上S6, Nexus 5x 果啲

via HKEPC Reader for Android

boy25 發表於 2015-12-23 22:46

5吋左右可以揀S6

5吋左右可以揀S6

lafy 發表於 2015-12-23 23:55

S6可以喺pdf/相片上面直接畫野寫野編輯嗎?

想買部好似note 5咁功能既電話, 最主要喺可以好似佢咁喺pdf/相片上面直接畫野寫野編輯, 我覺得note太大部,  ...
boy25 發表於 2015-12-23 10:38 PM

One + x

4.5" 你都係想搵細部,其實依家既機邊框幼左
5.5" G3 你單手OK嗎? 2500仲有找 ^^

boy25 發表於 2015-12-23 22:46

HTC M9 - 5“但係三下巴設計,搞到成部機好大
Samsung Galaxy S6 - 5.1”
Sony Xperia Z5 - 5.2“
LG G3 - 5.5“ 但係薄框,整體只係比M9大少少

via LG H815T