[操作疑難] 紅米 NOTE3 WIFI問題 解決辦法?

WIFI接收真的很差  掉包問題嚴重 信號明明滿格  但常常打機或看片突然0KB/ S 完全零數據終斷卡死 要重開或刷新

但WIFI信號還是滿格顯示  不是常假死斷線就是下載速度極慢幾百KB/ S或幾十KB/ S真是用到嘔血

什麼神隱  省電  安全中心關閉都是這樣 跟本不是這些問題影響

舊的三星 S2  LG G2 同樣路由器沒這個問題  第一次用小米就這樣沒下次了

賣俾我

我正想買番部紅米Note 3添,
睇嚟可能要縮沙啦。

買紅米機其一好處:
學會刷機、官方討論區有教、易上手、磚頭都救得番....
個 rom 定期更新、修正 bugs.....note3 MIUI 版本唔係7.0.9.0、已經去到 7.0.19.0 喇
若果大6唔啱用、可以去台灣、或本地 download 吖,兩岸三地打通哂......
性價比高、有得用兼有得玩....算超值咯

WIFI接收真的很差  信號明明滿格  但常常打機或看片突然0KB/ S 完全零數據終斷卡死 要重開或刷新

但WIFI信 ...
tf00326498 發表於 2015-12-25 22:17

網上有傳呢個係MT6795 (Helio X10)自身嘅問題。
唔知道樂視嗰部有冇同樣嘅問題出現呢?

網上有傳呢個係MT6795 (Helio X10)自身嘅問題。
唔知道樂視嗰部有冇同樣嘅問題出現呢? ...
mdws2002 發表於 2015-12-26 00:32

比紅米note3仲嚴重 係x10問題

網路上既方法試左好多 但冇用  http://disp.cc/b/629-97wh  影響打機同睇片再平都冇卵用   

黑米明知上代NOTE 2 用呢粒聯發U個問解決唔到再坑多次用家  真係試過一次冇下次

下部一定唔會用黑米同用聯發U既機

唔夾ROUTER?
我屋企人部紅米NOTE3 無wifi問題

唔夾ROUTER?
我屋企人部紅米NOTE3 無wifi問題
akitohk 發表於 2015-12-26 06:32

佢相容性事  我舊果部三叔 S2 同 LG G2 冇呢個問題!  而且WIFI密碼自動連接

呢部米3 手動關左再開要再打多次密碼  儲存左都冇用

就咁用黎上網睇片試冇咁清楚  因為唔得你可以刷新  如果你用黎玩網路手遊你會試到  因為數據不能掉包終斷

會突然冇哂數據出入卡死左  要重開。   唔用黎玩手遊問題不大

回覆 4# asgiga

請問刷機容易學會嗎?因為我對這些不太懂,
可有教學網址呢?