看看 紅米 note 的 wifi 速度.....

之前也覺得紅米 note2 的 wifi 連接不成器~~~

(此 Ookla Speed test 來自 Play store、或有灌水成份、有興趣的師兄不妨下載玩玩,就當是一次競速遊戲吧...)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我打機成日斷線(4G或Wifi都係, wifi嚴重D), 用返G4就一D事都無。開了乜CITAC mode都無叉分別,想換其他機了。現在用緊7.0.12。

用OFCA同一wifi
Note2 : D - 18.6Mbps ; U - 14.1 ; Latency: 41ms
G4 : D - 29.2 Mbpgs ; U - 16.0 ; Latency: 14ms

4、5千元的手機一定不敢隨便刷 rom、但千元米碌2 壞了就罷(佢偏偏未壞過...),官網有教學、變磚都木要驚,結果真係玩出火嘞~~~
急!!誤上開發版、如何返回穩定版

涅槃重生、佢都唔死、自已又點會怕死吖、趁有假繼續練功囉.....

目前除了速度正常、亦未覺有斷綫.....

只要佢維持個性價比、個人會繼續食米、亦繼續買米...

我打機成日斷線(4G或Wifi都係, wifi嚴重D), 用返G4就一D事都無。開了乜CITAC mode都無叉分別,想換其他機了 ...
asian_xl 發表於 2015-12-26 20:00

個人無打機、只玩D King 的消閒玩意、此方面不清楚........

Wifi上網速度俾我10Mbps也沒關係,穩定唔斷線最緊要。Latency真係好差

我部紅米Note 3真係唔覺有問題喎。

紅米Note 3 2/16
SphinX v1c dev ROM
HKBN bb100
Apple TimeCapsule Router
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

WIFI 假死丟包玩手遊比較清楚  佢可以突然冇0.00 KBS

用黎上網睇片丟包可刷新  手遊果到斷左就卡死左個一刻到  好似用用下突然冇左上網CUT線一樣  但WIFI標誌仍然滿格存在

聯發U  FU   同埋小米助手居然唔支援WIN XP 7 64BIT

回覆 6# moarfish

師兄部仲勁....

唔知個 test 軟件有無吹水、但攞黎作比較應該無妨吧..........

我部紅米Note 3真係唔覺有問題喎。

紅米Note 3 2/16
SphinX v1c dev ROM
HKBN bb100
Apple TimeCapsule R ...
moarfish 發表於 2015-12-26 21:03

請問你部機個 rom 可否轉'繁體中文'?

回覆 9# asgiga

米note 2原生有繁體,note 3 都應該有吧