3000蚊之內買邊款比阿媽用好

阿媽用機有3個要求。
首先為Mon大,方便睇字,求5.2寸或以上。
其次要影得下相,五姨六嬸吃飯影相post上FB呃like就靠佢。
再者核電,在沒有養成正確使用習慣下仍然有足夠電力供其揮霍(例如係長開4G,有wifi唔用,mon較最光,唔關閉背景無用的程序等)。

可以用水貨,但不喜大陸牌子。

我研究左一輪,發覺LG G4水貨好似幾好,但想再搵多幾個選擇比阿媽選擇,還望各CHING不吝賜教。

Samsung A7/A8
LG G3
G4電有點倒水

回覆 1# 314315316

G4倒水電,已經唔洗諗
冇正確使用習慣,我相信部機會帶著殼,而且唔想咁麻煩換電

Note 4 is also a good choice. But you may need to add a few hundred more

可以用水貨...G Pro2...

mon 夠大,3GB ram,1080冇咁倒水...

阿媽用機有3個要求。
首先為Mon大,方便睇字,求5.2寸或以上。
其次要影得下相,五姨六嬸吃飯影相post上FB ...
314315316 發表於 2015-12-27 11:30 PM

要核電就一定國牌。
唔係就要買可換電,買返幾粒跟身。
Note4係你選擇。

via HKEPC Reader for Android

Samsung A7/A8
LG G3
G4電有點倒水
annihilus 發表於 2015-12-27 23:34

回覆  314315316

G4倒水電,已經唔洗諗
冇正確使用習慣,我相信部機會帶著殼,而且唔想咁麻煩換電 ...
chromechan 發表於 2015-12-27 23:35

多謝CHING提醒,原來G4係噴電。。。咁就gg

Note 4 is also a good choice. But you may need to add a few hundred more
zwanzig 發表於 2015-12-28 00:03

要核電就一定國牌。
唔係就要買可換電,買返幾粒跟身。
Note4係你選擇。

via HKEPC Reader for Android ...
stephen1029dog 發表於 2015-12-28 00:16

兩位CHING都建議Note4,等小弟研究一下先。
想問下stephen1029dog CHING所講既核電國牌係邊款?

回覆 5# uncle9

GPro2價錢同mon係一大優勢

想問下Note4 同 Sony Z3 邊個更核電?