[操作疑難] 紅米NOTE2 意外保障 有冇人試過?

我部機... 好似入左洗衣機...
家下要去換了. 有冇人有經驗?
我只係知, 部機一定要係大陸出事先包, 仲有冇野要留意呢?
謝謝.

我部機... 好似入左洗衣機...
家下要去換了. 有冇人有經驗?
我只係知, 部機一定要係大陸出事先包, 仲有冇野 ...
mcdull 發表於 2015-12-30 10:35

下?出意外都要睇地區嚟包?
部機跌爛咗,係咪都要搵證明?證明係邊度跌躝先包?
咁奇怪?
師兄唔講真係唔知喎,早知買嗰陣慳返$29啦。

下?出意外都要睇地區嚟包?
部機跌爛咗,係咪都要搵證明?證明係邊度跌躝先包?
咁奇怪?
師兄唔講真係 ...
mdws2002 發表於 2015-12-30 11:47

唔係呀, 好彩有買咋, 唔係而家就......
唔通佢驗下啲水有冇鉛咩.

我都係諗住有乜冬瓜豆腐打 idd 同佢講話係深圳整壞

奶晒野..
打左佢個熱線. (網上冇得搞, 一定要打比果間保險公司)
香港打400電話已經係煩..  打到去又係電腦聽.
按唔知乜制入到小米保險..
佢又問一大堆野, 最煩係同佢up數字. 我普通話認真係普通, 我已經話係1234567個7, 佢都係聽左4..

結果佢話紅米手機而家一定要快遞維修. (乜note 2 唔係換新機咩?)
佢就話如果係換機都係要先寄快遞去北京.  即係拎左上去都冇得用機..
當初講就天下無敵... 唉.

回覆 5# mcdull

我部note3 都爆mon ..咁攪法 一個月都唔知整唔整到...

奶晒野..
打左佢個熱線. (網上冇得搞, 一定要打比果間保險公司)
香港打400電話已經係煩..  打到去又係電腦 ...
mcdull 發表於 2015-12-31 12:07

咁睇嚟下次佢再搞啲乜乜保,都可以完全無視囉………

PK.. 大陸MIUI好多人話,寄完去北京,唔係換新,係維修,或者換翻新機。
有啲個理由竟然係話,你壞得唔夠勁,所以當一般保養。

PK.. 大陸MIUI好多人話,寄完去北京,唔係換新,係維修,或者換翻新機。
有啲個理由竟然係話,你壞得唔夠勁 ...
mcdull 發表於 2015-12-31 14:47

即係要 "被跌爆 mon" 先可能會換全新

即係要 "被跌爆 mon" 先可能會換全新
hung2k 發表於 2015-12-31 16:09

记得系边部份就换边到零件,
计零件$,直到\過机價,之後开始補$
所應該好少会一換一。