想請教Zenfone 2 用家,電子羅盤配合地圖用法....謝謝幫助~

我想請教,zenfone 2 個電子羅盤,係google map入面,
點樣可以定左位之後,我轉動方向或移動時,
係個地圖既跟方向轉動,而唔係自己個定位粒點自己自轉..?

我琴日0係街突然得,今日又整唔返...謝謝幫助~~

地圖轉好似仲難用wor

地圖轉好似仲難用wor
sailoralan 發表於 2015-12-30 22:16

其實都唔係架....。不過呢睇個人係咪用慣姐...
你識嗎..?

我用ZE550ML(ZF2),Google map會跟隨自己轉動而改變定位坐標嘅箭頭方向,同埋根據我嘅移動而自動移動地圖畫面(定位坐標永遠位於屏幕嘅中間)。

我用ZE550ML(ZF2),Google map會跟隨自己轉動而改變定位坐標嘅箭頭方向,同埋根據我嘅移動而自動移動地圖 ...
hk133 發表於 2015-12-30 23:00

係囉係囉..
我早幾日都仲得,今日就唔得..
要SETTING  D 咩架呢..?

係囉係囉..
我早幾日都仲得,今日就唔得..
要SETTING  D 咩架呢..?
IGO 發表於 2015-12-30 23:13

google map嘅右下方有兩個圓形嘅按鈕,點擊上面嗰個幾下就ok?

開埋導航, 可以揀WALKING

我都用 zenfone 2,但未試咁樣用,有時間試下先

google map嘅右下方有兩個圓形嘅按鈕,點擊上面嗰個幾下就ok?
hk133 發表於 2015-12-31 00:09

係囉,之前定左位,咁個地圖就會跟著轉放向 而家變左係個座標轉。。

今日打上技術支援,佢地完全唔知個電子羅盤係咩梨,話研究下再call back....勁