[操作疑難] 身痕想買機,呢排有咩性價比高既機

用緊K3 NOTE,上年5年買,呢排想換電話,唔介意國產,暫時睇到有以下呢幾部叫OK,用過既CHING可否比少少評價?約3000內

紅米NOTE3 睇過實物好似幾厚下,厚過K3 NOTE
樂1S 行貨要13號搶同可能要等到月尾先收到
1+2 唔洗邀請就買到都好似唔錯
米NOTE 頂配 要買水貨

華為機不作考慮,因中過一次6+伏

用緊K3 NOTE,上年5年買,呢排想換電話,唔介意國產,暫時睇到有以下呢幾部叫OK,用過既CHING可否比少少評 ...
隨機人生 發表於 2016-1-10 16:24

你用緊K3 Note(MT6572),基本上都真係無乜機可以揀得落手。
紅米Note 3,LeTV 1S,用MTK嘅MTK Helio X10 (MT6795)有WIFI Bug,伏!
1+2同米Note,用S810,食電,發熱大,又係伏!

結論,繼續等下先啦。真係身痕要換嘅,換iPhone, Android依家真係無乜機揀得落手……

你用緊K3 Note(MT6572),基本上都真係無乜機可以揀得落手。
紅米Note 3,LeTV 1S,用MTK嘅MTK Helio X10  ...
mdws2002 發表於 2016-1-10 17:24

身痕唔換咁貴啦

用緊K3 NOTE,上年5年買,呢排想換電話,唔介意國產,暫時睇到有以下呢幾部叫OK,用過既CHING可否比少少評 ...
隨機人生 發表於 2016-1-10 04:24 PM

可睇睇日水。

via HKEPC Reader for Android

可睇睇日水。

via HKEPC Reader for Android
stephen1029dog 發表於 2016-1-10 17:53

日水暫時睇過HTV31,舊電係敗北.........

用緊Nexus6美水32g版,快順,愉快使用中(由紅米note3 g轉過)

我都用過K3-Note,好順好慳電,係相機唔掂。
而家睇番,三千樓下(中檔機),要高性價比,暫時冇乜,真係得Le1s睇得下!
一係就加多幾舊,多好多選擇!

我都用過K3-Note,好順好慳電,係相機唔掂。
而家睇番,三千樓下(中檔機),要高性價比,暫時冇乜,真係得Le ...
cccho 發表於 2016-1-10 22:31

我刷左印ROM,打下D唔高要求既機K3 NOTE都夠我用,只係身痕想換,無就唯有唔換,K3 NOTE都OK薄又夠輕,黃色背蓋又幾特別

K3 note 真係唔差,例如上hkepc forum,  k3 note 比g4 順 同快, 手機温度仲低好多,亦比較慳電,k3 note 舊電都用左差不多成年啦,不過影相就同g4 爭好遠, g4 係求其影都幾靚,包括夜相。

紅米Note 3,LeTV 1S,用MTK嘅MTK Helio X10  ...
mdws2002 發表於 2016-1-10 17:24

6795 wifi有咩bug?