二手Sony Z3 dual $2000樓下入唔入得過?

見dc果邊見二手Sony Z3 dual已於$2000樓下,依家入手好嗎?部機本身有無(大)伏?

謝謝ching意見!

部機本身無咩大伏
801 + FHD MON / 電量夠用一日
個鏡頭好易花,裸機要好小心
利申: 用左超過1年

回覆 2# 獨一無廿

我部Z1嘅所謂花,其實係嗰層coating花咗。我用酒精捽幾捽就甩晒coating,效果好好多,你試下

p.s.當然冇晒保養嘅話而且好耐嘅話,而且唔介意有機會冇防水嘅話就開背蓋換鏡頭玻璃(喺背蓋玻璃嗰個位)

呢部無問題,又順又慳電

見dc果邊見二手Sony Z3 dual已於$2000樓下,依家入手好嗎?部機本身有無(大)伏?

謝謝ching意見! ...
ffantasy 發表於 2016-1-18 00:36

當你知當Butterfly 3同G4日水全新係呢個價
你真係要好鐘意部Z3先買得落2手

via HKEPC Reader for Android

我次前放勁新z3單卡有齊送三個叉座,有單有保齊盒。千八。係交易區放

其實全新或二手無咩所謂,有以下要求:
1. 雙卡,雙卡雙待
2. 16GB Rom或以上+2GB Ram或以上+插卡(64GB或以上)
3. 最好有埋LTE band 4, 17

畫面大細唔重要,點都係5吋或以上(已足夠)。
我睇Z3 Dual因為未來可以食埋綿花糖,當然亦代表其他品牌亦應可以有得升級

歡迎大家推介手機

你要買Z3 Dual有埋 LTE Band 4及 17, 一定要買D6633
TD版既D6653/D6683無呢兩個band

你要買Z3 Dual有埋 LTE Band 4及 17, 一定要買D6633
TD版既D6653/D6683無呢兩個band
collin 發表於 2016-1-18 12:42

謝謝你的資料!如果你知道我要LTE band 4及17,我相信你知道我講緊咩

我想問加拿大Rogers或其實有無網絡商嘅4G/LTE亦support LTE band 7?見Wiki內的資料就話Rogers及Bell都有band 7,請問於香港買其他機,一般只有1/3/7的情況下,去到加拿大用唔用到4G/LTE(應該有4及17就一定好好多吧)?謝謝!

加拿大果邊d網絡真係唔太清楚!
不過,我個姪仔剛剛去加拿大升學,佢臨飛前我送左部Z5P俾佢,佢而家係果邊都係用呢個電話,睇番sony官網Z5P個LTE 包括(Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 20, 28, 38, 40)