有無ching用緊或者曾經用過nexus 5

見兩年前好多ching入左nexus 5,但依家又無乜人放,想知D機去晒邊

請問有無ching用緊或者曾經用過nexus 5,部機依家
1) trade in左
2) 換左電,用緊
3) 壞電,入左櫃桶

見兩年前好多ching入左nexus 5,但依家又無乜人放,想知D機去晒邊

請問有無ching用緊或者曾經用過nexus 5 ...
sailoralan 發表於 2016-1-31 00:48

升左6.0.1之後好左D,無4.4.4或5.X.X時既超級倒水.BTW 電池用左唔夠9個月就發脹前年11月上LG已換一次,然而LG會直到上去維修部先會話你知電池只保6個月,所以永久BLACKLIST LG

我都係因為電池問題走左去Trade in

我過 friend用咗兩年最近開始boot loop,  佢粒制壞壞哋 (known issue)  問 google (佢係play store買) , google比過部新(應該係番新) 機佢。我覺得用咗兩年都肯同你換算係咁了。

升左6.0.1之後好左D,無4.4.4或5.X.X時既超級倒水.BTW 電池用左唔夠9個月就發脹前年11月上LG已換一次 ...
20030311 發表於 2016-1-31 01:07

無手機電池保超過半年
不過我都覺佢粒電池流流地,好多人話充脹

trade走咗,得16g,裝到冇位同拖慢咗速度 otherwise, 一部好機

咁奇怪? 我部nexus4臨過保走上去lg換電,一個仙都唔洗俾。

年幾前二手買返黎 係屋企仲用緊 主要係用黎試apps同埋當後備機用 粒電仲係好正常 上左6.0.x速度流度好過我現時G3我諗40%都有

用左兩年, 都算ok

係相機功能唔夠勁.. ram 勉強都夠用
想等下年有部都係五吋size 既nexus 機.. (5x 功能相差不大.. 唔考慮)