[操作疑難] 有mcafee請小心

呢幾日轉左台, 一開機就自動發左個sms去 +19253539035, 開頭以為因為轉左台先會咁, 但之後每次開機都有呢個sms, 所以就google 下呢個號碼, 原來關mcafee事。

依家都唔知月尾電話費會收幾多, 我用G3, 所以打左電話去LG問, 睇下佢地會唔會找數

之前用G3都中過一次招, 只要你啟動左就會SEND SMS, 唔啟動就無事, 最後要ROOT機DEL左佢

好奇問下, 係mcafee send 左sms去. 咁關lg 乜事呢?

好奇問下, 係mcafee send 左sms去. 咁關lg 乜事呢?
hkboy3000 發表於 2016-3-15 19:04

LG preload左個mcafee又產唔到

hkboy3000 發表於 2016-3-15 19:04

因為係LG bundle埋呢個APP係OS的, 個APP又無提示會SEND SMS, 你估LG有無收到錢俾mcafee bundle呢個APP? 我認為LG並唔係完全無責任喎

因為係LG bundle埋呢個APP係OS的, 個APP又無提示會SEND SMS, 你估LG有無收到錢俾mcafee bundle呢個APP?  ...
nimEX 發表於 2016-3-15 19:09

係咪公共wifi比黑客入侵

係咪公共wifi比黑客入侵
jed68 發表於 2016-3-15 19:26

係關 mcafee 事

好奇問下
點解我部行貨d858hk 唔見有preload mcafee?

好奇問下
點解我部行貨d858hk 唔見有preload mcafee?
kevinkok 發表於 2016-3-15 21:04

咁你要問LG啦