[操作疑難] Closed! 之後會重開. 比人浪費左2版空間

我岩岩先見到人Samsung pay, 先知原來依家仲有種唔駛用NFC都比到錢既方法.
去youtube 一睇:
理論上全部舊式擦卡機都support, 連平時既VIP card, 易賞錢, 住宅出入證, 圖書證都support.

Samsung pay - "We don't have" Are you sure?

我剛研發出來.

請問iphone、功能機、blackberry、功能機、win phone同埋無指紋無nfc非三叔既機用唔用倒?

請問iphone、功能機、blackberry、功能機、win phone同埋無指紋無nfc非三叔既機用唔用倒? ...
Monkey2016 發表於 2016-3-20 11:40

iPhone 有 apple pay, 其他android 有google pay.
Samsung pay 只有上次部份, 同埋今代高階, A9/A8/A7 都用得到. 唔係點叫Samsung pay呀?

iPhone 有 apple pay, 其他android 有google pay.
Samsung pay 只有上次部份, 同埋今代高階, A9/A8/A7 都 ...
longleg 發表於 2016-3-20 12:35

原來只係眾多系統既其中一種,咁用八達通或預入錢既支付寶好好多(有個cam有數據就得),另外:

三星S5大漏洞 指紋竟可被複製!
http://www.chinatimes.com/realtimenews/20150423003410-260412

原來只係眾多系統既其中一種,咁用八達通或預入錢既支付寶好好多(有個cam有數據就得),另外:
三 ...
Monkey2016 發表於 2016-3-20 12:45

同八達通個類debit card 點同呀? 依家係講緊credit card.
八達通/alipay 咁好用即係唔駛credit card啦

同八達通個類debit card 點同呀? 依家係講緊credit card.
八達通/alipay 咁好用即係唔駛credit card啦 ...
longleg 發表於 2016-3-20 12:55

iphone、功能機、blackberry、功能機、win phone、無指紋無nfc、非三叔既機、甚至舊三星機都用唔倒,咁有咩誘因用佢?唔好話比我聽shamsung pay係非謀利同銀行唔洗配合。

iphone、功能機、blackberry、功能機、win phone、無指紋無nfc、非三叔既機、甚至舊三星機都用唔倒 ...
Monkey2016 發表於 2016-3-20 13:06

iPhone有apple pay, 其他android 機有 google pay, 全部都係integrate credit卡或者叫smart card落smart phone 入面. 點解一定要講咩function機無fingerprint機? 依家function 機又佔市場幾多%?

iPhone有apple pay, 其他android 機有 google pay, 全部都係integrate credit卡或者叫smart card落s ...
longleg 發表於 2016-3-20 13:25

問緊你有咩誘因喎!

問緊你有咩誘因喎!
Monkey2016 發表於 2016-3-20 13:27

仲駛問? Highly integrated 唔係誘因呀?

仲駛問? Highly integrated 唔係誘因呀?
longleg 發表於 2016-3-20 13:28

首先其它系統包容同好過佢好多,其次shamsung pay係眾多系統之一而已,限用家買新款shamsung機,指紋又出過事,獨家又係謀利,銀行端、介卡機nfc機既firmware或多或少要改動,Highly integrated遠遠唔夠成為誘因。
為剛買新機既正小眾咁做?將來換機計埋shamsung pay兼容?唔係呀話!