小米/紫米ZMI又計劃出5000MAH 薄的雙向快充尿袋

http://z.jd.com/project/details/ ... r_search&type=0
小米10000mAh尿袋(紫米代工)高配版但Type-C接口输入(勁唔方便)
ZMI紫米5000mAh尿袋又計劃出的 雙向快充(在京東仍在众筹中)
可惜我京東冇ACCOUNT、得淘、JOIN唔到~~~~

利申:
小弟見到小米10000mAh高配版但要帶TYPE-C頭、真係冇晒興趣
(都幾貴、小米其實都加左幾多價 18650/10000¥69=>ZMI PB810¥89=>HB810 ¥109=>小米¥149)
睇睇出成點、可能改買雙向快充的ZMI紫米5000mAh
(唔知幾錢??之前的小米5000¥49
估在¥69-79左右都可以買下、因我女人喜歡輕薄、一線走天涯、更不用講轉頭TYPE-B=>TYPE-C
之前買左的小米5000/紅ZMI10000已比表妹強行拿走~~~~大部份女人都係喜歡輕、薄、型)

轉眼4年已買8個尿袋如下(小米咁平C/P值又高、連自己砌DIY舊18650電池都省去)
DIY 2600MAHX5粒 => 小米10400=>小米5200=>小米5000=>小米10000 X2=>ZMI10000 X2

得5000mah仲要有qc
夠唔夠叉部電話一次

via HKEPC Reader for Android

回復 4 #腐竹

大部係充電轉換後只得原本容量的70/80%

回復 5 #gamezz

正想講
同埋有埋qc會仲低
其實佢出返原本個隻再加雙向qc 都夠做
搞咁多花臣都唔知為乜

原來而家電話粒電已經大過5000
腐竹 發表於 2016-3-22 21:20

有邊部電話用3.7v充電?

充電100% 無損耗?

小米10000mAh尿袋(紫米代工)高配版但Type-C接口输入(勁唔方便)
ZMI紫米5000mAh尿袋又計劃出的 雙向快充(在 ...
askalu 發表於 2016-3-22 15:33

配備 lightning 線但係用microusb 輸入... 咁唔使轉換頭?

小米搵紫米代工,紫米搵唔知邊個造

回復 gamezz

正想講
同埋有埋qc會仲低
其實佢出返原本個隻再加雙向qc 都夠做
搞咁多花臣都唔知為乜

via H ...
sneakaholic 發表於 2016-3-22 22:10

只係話快充ja.....無講係邊種快充
5v2a 都算快充