紅米 3 高配版 討論(3GB/32GB、指紋)

岩岩見到有呢部機,好似唔見有人討論,所以開個post。
首先,红米3高配版加入了众望所归的指纹识别功能,并采用了类似红米Note 3的背部指纹设计。至此,小米手机的几条主要产品线已经全面普及了指纹识别。

其次,新红米3将内存从2GB升级为3GB,存储从16GB翻番为32GB,同时继续支持microSD卡扩展,最大容量128GB。这下子彻底不用担心内存和存储空间紧张了。

除此之外其他规格不变,还是5寸720p屏幕、骁龙616八核处理器(Adreno 405 GPU)、1300+500万像素双摄像头、4100mAh电池、双卡双待全网通、时尚金色/时尚深灰/时尚银白/经典金色四种外观。

价格方面从标准版的699元提到了899元,仍然性价比十足,同时也达到了红米Note 3标准版的档次——后者是5.5寸1080p/Helio X10/2GB/16GB不可扩展/1300+500万像素摄像头/4050mAh电池/双网通,和新红米3相比你选哪个呢?

http://news.mydrivers.com/1/475/475985.htm

我覺得部機幾適合想要細mon同大電既朋友。以前想要細mon又有3GB RAM,淨係可以揀貴600人仔既4c高配版,而4c粒電亦只係3000mah,機身亦係塑膠。呢部紅米3有齊細mon、大電、3GB RAM、金屬機身、指紋,相當唔錯。不過我諗佢部相機就應該無咩機會比得上4c。

部機應該四月六號(米粉節)開賣。

利申:唔打算買(如果早D出就會認真考慮,可惜已經買左其他型號)

我嫌紅米n3大部,比左親戚,我想搶呢部,想問小米大陸點比錢?我只登記左a/c

紅米Note 3啲電已經好襟
呢部細啲,720P 仲再慳啲電

衰粒u,換650就完美

我嫌紅米n3大部,比左親戚,我想搶呢部,想問小米大陸點比錢?我只登記左a/c ...
Monkey2016 發表於 2016-3-30 00:11

小米大陸點比錢 >>>>> 用支付寶比, 不過唔可以用支付寶卡(7仔買個D呀)入面的錢.

小米大陸點比錢 >>>>> 用支付寶比, 不過唔可以用支付寶卡(7仔買個D呀)入面的錢. ...
貧果 發表於 2016-3-30 00:28

唔該曬,我都試過搵朋友充支付寶,睇黎都要開個大陸戶口一勞永逸

衰粒u,換650就完美
calvinleeabc 發表於 2016-3-30 00:18

616都唔差,我唔打機,所以岩我,最好3000電輕薄d

紅米Note 3啲電已經好襟
呢部細啲,720P 仲再慳啲電
IIII 發表於 2016-3-30 00:13

的確係, 部野電量強到一日狂用用到凌晨都起碼有30-40% 電

via HKEPC Reader for Android

的確係, 部野電量強到一日狂用用到凌晨都起碼有30-40% 電

via HKEPC Reader for Android ...
jht123 發表於 2016-3-30 01:20

如果唔係上網睇片唔望住由佢播咁樣放電法
要你一日正常用住嚟放電用哂佢,你都幾係嘢

嘩....剛NOTE3 現在紅米3... 太快- - 跟唔上