[操作疑難] 怎樣整理 sim card 的電話 ?

換手機,     電話個聯絡人 俾 小米賬戶和google個 備用 攪到亂七八糟.   想重新整理,  但發現好麻煩!

另外想重新整理  小米賬戶 和 google  個 備用的聯絡人  

但唔多識攪 !

請賜教   謝謝

一嘢將全部號硬同步去google,
之後重復的再del ,
再同步一次,搞掂

我都係,全部入Google同步。
Google有簡單嘅合併相同聯絡人功能。
一般用已經OK。

如果入面真係有好多嘢又好亂嘅話,我會匯出做CSV,然後係Excel執好。清空Google,再將個CSV匯返入去。所有手機再同步一次,搞掂。

如用Google,整完後,記得去小米雲清空個list,同埋取消小米同步

回覆 2# IIII

正解。  

我都係,全部入Google同步。
Google有簡單嘅合併相同聯絡人功能。
一般用已經OK。

如果入面真係有好多嘢又 ...
mdws2002 發表於 2016-4-12 14:03

請問怎樣可以  清空Google 和  小米雲清空個list  

謝謝

請問怎樣可以  清空Google 和  小米雲清空個list  

謝謝
atwy 發表於 2016-4-12 18:03

小米雲, 入去刪除哂個電話簿/通訊錄
https://i.mi.com/

小米雲, 入去刪除哂個電話簿/通訊錄
貧果 發表於 2016-4-12 19:00

小米雲  攪掂

謝謝

請問怎樣可以  清空Google 呢 ?  

請問怎樣可以  清空Google 呢 ?
atwy 發表於 2016-4-12 19:36

你咪用PC入去GOOGLE MAIL, 個網頁左上角有個GMAIL>有通訊錄, 入去慢慢搞
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊