紫米超薄5000mA雙向快差

今日失驚無神收到ZMI個5000mA超薄雙向快差,因為係前排眾籌買,有啲耐,已經唔記得幾多錢,印象中係唔使100人仔。
試咗一下真係幾快,入可以去到12V1.27A(當時係第三粒燈閃,即係有多過50%電),即係有15W入,據講出入都係相同,規格上寫5V2A,9V1.2A,12V1A,不過好似實際比規格高。
大細大約係iPhone6咁上下但短啲,就咁睇厚度好似差不多,但其實厚2mm左右。
當應急充一次應該可以,但如果一日要充多過一次,可能都係用10000mA會好啲。

左為iPhone6s+,可能角度問題,plus其實闊幾多下。

試用補充,充iPad Air可以由2%充到45%,期間部Air有update 十零個app,但就無使用。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

衆籌果時最低59元人仔(手機版落訂單仲平多2元)

尿袋一隻 + 10粒AA電芯,絶對抵玩。

衆籌果時最低59元人仔(手機版落訂單仲平多2元)

尿袋一隻 + 10粒AA電芯,絶對抵玩。 ...
dcc2000 發表於 2016-4-15 14:50

係呀,漏咗講有送電,重有個裝十粒AA電嘅盒,啲電彩色,幾特別,搞到我想另外買啲。
個充電寶已經無咗印象幾錢買,如果係59就真係幾抵買,大力推薦,
呢幾日會改用呢隻,睇吓實際使用會點。

當應急充一次應該可以,但如果一日要充多過一次,可能都係用10000mA會好啲。
hkwtongme 發表於 2016-4-15 14:08

要10000的話小米10000高配就岩,之前小米節做$129,性價比差唔多。

要10000的話小米10000高配就岩,之前小米節做$129,性價比差唔多。
leave 發表於 2016-4-15 17:36

如果10000,我推薦隻DNNO,99人仔,雙向快差,充電時會顯示係5V,9V定12V,另外重有多一個USB-C出,用咗一排感覺唔錯,但發現我日常無幾何要用(現役機係iPhone6s+同華為Mate8),通常借俾人用多,所以會試隻細嘅。

之前有人計5000mAh玩幾個月之後,效能下降會充唔滿一次Plus,有待師兄驗證
個殼實唔實淨?

之前有人計5000mAh玩幾個月之後,效能下降會充唔滿一次Plus,有待師兄驗證
個殼實唔實淨? ...
7喜 發表於 2016-4-15 17:59

相信係個別情況(可能係電池批次問題)。
我有兩隻小米5000mAh薄電用咗接近一年(大概兩、三日充/放一次,最近以1.5A放電測試,一隻3100mAh左右,一隻超過3200mAh。

如果10000,我推薦隻DNNO,99人仔,雙向快差,充電時會顯示係5V,9V定12V,另外重有多一個USB-C出, ...
hkwtongme 發表於 2016-4-15 17:43

入面粒野好廢

入面粒野好廢
肥寶 發表於 2016-4-16 08:15

講電定芯片?但使用中兩樣都OK。

拆出嚟睇下就知識喇!