紅米 Note 3 港行 ROM 開啓 VOLTE 方法

小米是岐視台灣和香港麼? 只要在其他進階設定 -地區, 不選台灣或香港 (我選了馬來西亞), 那 VOLTE 便會正常可用 (本人用 CMHK), 記得要去日期與時間關了自動判定時區, 選取時區-香港.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

小米是岐視台灣和香港麼? 只要在其他進階設定 -地區, 不選台灣或香港 (我選了馬來西亞), 那 VOLTE 便會正常 ...
versa 發表於 2016-4-16 02:04

咁都比你發現左小米岐視
改了即刻有 VoLTE制比你選

呢D 野應唔係岐視.. 我唸小米 想休障返自己..

如果話HK 用得但又有問題,  

無提HK 支援都大把人買note3..Zzz

咁少好多麻煩

報告:CSL一樣無volte   

via HKEPC Reader for Android

ron1975 發表於 2016-4-16 06:27

x2

回覆 4# ron1975

我唔係用中移,所以我都費事搞

ron1975 發表於 2016-4-16 06:27

X3

回復 4 #ron1975

X4

via #HKEPC# reader

Ok轉馬來西亞有volet出現,請問除左打電話快的,重有咩功能

師兄好嘢 ! 樓上嘅,~VoLte 為咗保持4G連線,怕你講電話時自動跌落3G