[半年後開箱] Moto x style xt1572 雙卡 印度版

Motorola x force/x style/x Play發表, 一直都想換機, 見到x force個硬淨度同個spec好似好正
都有啲心動想出x force,但係個sim2/ microsd共用嘅design令我打消念頭,
你可能話可以改到可以三卡共用, 但係我玩開prepaid,
加上如果microsd卡一死, 張sim就玩完, 所以最後揀x style
睇完FreeTong 師兄 youtube拍開箱, 更加加強咗我出呢部機嘅衝動
但係睇埋xda嘅review, 就發現xt1572有4 version
US/UK/India/ China

US/UK - 有dual sim slot, 但係sim detect唔到, 刷咗asia rom都解唔到 (update到2016 4月月中)
中國版好似LTE食得最多band嘅version, 但係中國好似要搞一大輪先有google play service (雖然我最後都會刷機解bootloader同root)

所以最後都係出咗印度版, LTE band好似少咗38/39, 但對我嚟講問題不大, 仲可以試埋xda嘅unlock LTE band大法, 開到就bonus, 開唔到咪尤得佢
------------------
部機喺Amxxxon入手, 寄咗半個月, 寫明唔寄去香港, 但係手痕入咗cart. 手多試checkout, 最後唔知做咩過咗數, 之後入埋手
------------------

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咩價入

咩價入
hiace之男 發表於 2016-4-23 01:40

都唔平, 連運4.9k hkd (佢免咗我運)

都唔平, 連運4.9k hkd (佢免咗我運)
ken22098 發表於 2016-4-23 02:02

真係唔平,差不多夠我買兩部行真正 DUAL.....

xda嘅unlock LTE band <--- 請問有冇 LINK 參考下?

sorry回遲咗, 因為unlock緊同root緊機

link

http://forum.xda-developers.com/ ... m-updating-t2871269

真係唔平,差不多夠我買兩部行真正 DUAL.....

xda嘅unlock LTE band
遊客 發表於 2016-4-23 02:12

呢部都係真正dual, 不過少國行幾條band

曾經諗過入x style,不過我唔鐘意背面係曲,所以最後入手英版x force。
不過師兄,4.9k入手真係貴少少(英版x force連運費4k有找),但最緊要買到心頭好

曾經諗過入x style,不過我唔鐘意背面係曲,所以最後入手英版x force。
不過師兄,4.9k入手真係貴少少(英版 ...
jonas1212hk 發表於 2016-4-23 10:21

haha係有少少貴, force個spec仲要高少少, 但係你有冇改卡

解 LOCK 後可試試 TruPureXMM + FrankenClark
順到喊   ,又慳電

解 LOCK 後可試試 TruPureXMM + FrankenClark
順到喊   ,又慳電
遊客 發表於 2016-4-23 11:13

本來用stock rom +root + bootloader unlock +twrp
手痕禁咗ota 6.0. 而家係咁loop lol.
所以焗downstock rom 5.1.1/6.0 / TruPureMM
慢到嘔
村屋pkkw