小米之家維修真係巴閉,一定要預約先有得整

之前壞尿袋,walkin 去到柏裕中心果度,check完壞即換

後尾柏裕執左,mk得小米之家維修,walkin去,見無人排維修,走去問,佢地話一定要預約先得,無約唔整,縱使無人排隊都好

啱啱上網check預約都full左9成半,得返星期一3到4pm一個時間係有得預約

真係巴7閉,好在尿袋呢d唔急用,壞電話既話就自求多福,要上網搶到預約先有得整,搶唔到就等下先

買機要搶,估唔到整機都要搶

小米之家又唔係人手短缺,見大把人手係度,唔想做整機就不如索性cut左維修蒜掃把啦

之前壞尿袋,walkin 去到柏裕中心果度,check完壞即換

後尾柏裕執左,mk得小米之家維修,walkin去,見無人 ...
SSII 發表於 2016-4-23 20:08

沙田那邊的維修中心好似唔使預約。

沙田那邊的維修中心好似唔使預約。
mayling 發表於 2016-4-23 20:10
沙田唔就腳,幾十蚊野要搭車來回曬時間去整就真係麻煩

後尾柏裕執左,mk得小米之家維修,walkin去,見無人 ...
SSII 發表於 2016-4-23 20:08

原本唔係咁, 本來係無預約的WALKIN 入去, 而佢會就住自己時間, 安排你排係預約的後面, 但都要視乎收工時間.

可惜有一天, 有個無預約的人好似差不多8點幾上去, 要整機, 咁人地回應唔再接ORDER 了, 因為佢之已有成十個人未做, 包括有預約的. 因為9點收工. 都已經做唔切. 呢個人因為被拒去了FACEBOOK 鬧人. 從此就變了要一律要預約了.

*我之前也試過無預約上左去整機的.

小米官網見預約時間最遲係18:00-19:00

我7點幾去到,照計有預約既都過左時間,兼且係無人輪候,間野收8點,8點close係唔比新客walkin入舖,等入面d客走曬先關門

如果7點後都仲有好多人排緊隊等整就話o姐

小米官網見預約時間最遲係18:00-19:00

我7點幾去到,照計有預約既都過左時間,兼且係無人輪候,間野收8點, ...
SSII 發表於 2016-4-23 20:36

可能我記錯時間, 總之個次就係, 關門前大約唔夠一個鐘, 那個無預約人被拒, 係FB鬧完小米, 之後就改了一律要預約.

最初個時, 好似上午, 係比WALK IN 入去整機的, 佢無寫明呢一點, 但係FB係這樣回答過我.  之後, 如果下午走去, 佢就會視乎當時情形, 排係預約的人後面空檔. 但發生完FB鬧人事件, 就無左LU.

C兄, 你的說法就係之前的做法, , 可惜就係之前比人玩串左.

網上預約呢招絕。 絕對可以做小啲野。 叫堆朋友日日預約一半時間。 咁佢哋就可以好閒。

回覆 8# getronics

即係自己製造吞Pok時間?!

回覆  getronics

即係自己製造吞Pok時間?!
Giroro伍長 發表於 2016-4-24 03:29

網上預約 應該要登記 電話同imei 碼 同收SMS