講真現在那部機最完美?

剛剛去完lkf想問下

無, 針無兩頭利, 自己揀取捨,
先講L豬, ROM好, 維修不好, 自認燒板無補救動作,
三叔公, ROM不好, 維修幾好,
HELP TC ROM好, 維修加3個月, 價虛高等同比錢買; 硬件差, 專利少
索泥, 賣手機CMOS好賺過賣手機, 直接套用公版安卓,
同樣是直接套用既毛記十分順暢, 稱優化, 索泥係劣化,
吊米, 賺私隱好過賺真銀紙,
牙石, 老吹5.1, 64bit, 未兌現承諾,

剛剛去完lkf想問下
BuddyHield 發表於 2016-4-30 04:58

去完lkf你有無大道理想講?

三叔公, ROM不好, 維修幾好, ...
zenkiwong123 發表於 2016-4-30 06:41

三叔維修好

三叔維修好
~Mac迷~ 發表於 2016-4-30 07:43

除左人為損壞既維修, 非人為損壞既維修我覺得幾好

三叔公, ROM不好, 維修幾好, ...
zenkiwong123 發表於 2016-4-30 06:41

三叔個rom 我用A9 覺得正wor!
cut 走左好多strock apps

除左人為損壞既維修, 非人為損壞既維修我覺得幾好
akitohk 發表於 2016-4-30 07:46

我部Note 5啱啱買冇幾耐就壞前鏡(非人為故障),攞去CWB整完機身條隙可以鍥指甲入去
後來我馬叉佢地先即場攞返入去再整

有人覺得5吋半好,有人覺得4吋半好。
有人覺得輕身好,有人覺得重啲好。
對每一個人黎講,完美啲定義都唔同

自己比少少意見啦樓主, 因住又比人警告

世上冇完美既野, 只有岩唔岩自己既姐

如果係完美真係一部都冇,如果話係比較似樣嘅,最近應該係三叔嘅 A9,A9如果唔係冇左提示燈、冇得換電、指紋解鎖要先著芒、影相比較油畫化、冇陀螺儀之外其他都 OK.... 你話死唔死,A9 咁多野都冇可以用比較 "似樣" 黎形容,啲廠商係咪應該要檢討下,又或者啲廠商係故意,如果唔係咁點樣要我地繼續買機。