[開箱] 無模組下嘅G5都好好玩

LG個盒嘅design 一向唔錯, 今次都唔例外

都係基本嘅配件, 唔同嘅係今次多左條針, 同埋earphone 係咪好似唔同左??

一拎上手梗係要撚下佢個下巴先, 拆電真係方便, 我覺得仲易過以前拆背蓋

實物又唔覺之前啲師兄講果條空隙, 可能真係demo機先有

Tick一下粒制就彈開左

電池每邊有個卡位, 用力拉開是但一邊就拆到出黎

原來平時底板果啲位佔用嘅空間都係咁少架咋 lol 粒電可以用左5分4位置

無左背蓋就要用針開了, sim卡sd卡都喺同一個位

充電都已經換左Type-C, 唔洗再轉黎轉去啦 HAHAHA

我又覺得背面無乜野姐… 要玩雙鏡頭玩新鮮感就係咁架啦, 無傷大雅, 我覺得咁樣個感覺仲high tech
同埋部機個觸感拎上手個感覺我覺得幾舒服添

亦都因為雙鏡頭, 同埋有人話V10果啲rear key 太細, 所以呢代LG都拆返開, 將volume key 放返喺側邊

介面一開機就已經去左LG 個Smart World download其他款, 我而家先知呢度有咁多野玩
除左wallpaper 連字型同keyboard theme 果啲都有

題外話, 仲有啲好實用嘅tool 架, YouTube downloader 唔少得

換完個theme 靚仔晒

眾所周知而家已經無左應用程式果一頁, 所以全部app 都要放晒出黎
有個setting 可以比你揀點放, 你鍾意放密啲又得, 散放幾頁又得

不過如果你都係鍾意以前咁整齊啲嘅, 都可以喺Smart World download 返個app drawer 嘅

Set fingerprint 唔少得, 呢樣真係唔讚唔得, 一就係佢可以hide 左部分私人啲嘅通知, 你知iPhone 果啲一定會全部出晒, 二就仲緊要, 講左好耐嘅唔洗禁著部機放隻手指埋去就開機終於有, 如果你有on到always-on, 你真係放隻手指埋去就得!
Fingerprint 反應好快, 一秒都唔洗就著到機, 基本上放隻手指埋去就開到

跟住重頭戲梗係試相機, 個wide angle 兩個字講晒: 好x正!

我自己本身有用GoPro, 大部分時間下嘅像素就應該無GoPro咁好架啦, 始終人哋真係一部運動相機
但有樣好就係, GoPro影出黎好多時4邊都會拉圓晒, LG出奇地無呢個感覺, 可能GoPro果啲著重魚眼感多啲掛

手動果啲都唔係新野唔講啦, 我會著重wide angle 多啲

先送張一落比大家

跟住就係original 同wide angle 比較

我真心無諗過手機鏡頭都可以做到咁-.- 可以拉到咁闊而家成像嘅影響又唔算好大

比多幾張wide angle 嘅街景

有啲相貪玩用左手動, 未掌握到所以有少少noise唔好介意 :P

不過4000幾入到呢部機真係好滿足, 除左多野玩, 820實際用落又幾快同順, 打機都未試過有lag嘅情況, 就算金屬機身都唔會feel到熱, 而且待機只係用好少電, 所以都用到一日

LG個盒嘅design 一向唔錯, 今次都唔例外

都係基本嘅配件, 唔同嘅係今次多左條針, 同埋earphone 係咪好似 ...
GASPOWER 發表於 2016-5-4 16:32
LG HKblog 話個耳機係quadbeat 3
可以肯定無這次不像V10跟機quadbeat 3 tuned by AKG,設計比起G4跟機那個更cheap

LG HKblog 話個耳機係quadbeat 3
可以肯定無這次不像V10跟機quadbeat 3 tuned by AKG,設計比起G4跟機那個 ...
199802 發表於 2016-5-4 17:13

我都覺唔同左, 我呢啲木耳認樣唔認聲

個wideangle cam幾吸引

正丫
開始多開箱thread

又會凸然同時多左既?
LarSing 發表於 2016-5-4 17:19

香港人心態, 見人玩得過癮就自己都唔執輸

個wideangle cam幾吸引
ken22098 發表於 2016-5-4 17:21

係! 不過講真聞相就真係麻麻, 就咁睇都還可以

正丫