請推介母親節媽媽機 32GB rom?

諗住買部2千零都夠用,但唔熟近期機,請師兄們推介
佢用開samsung介面,較傾向這牌
大mon較好5.5" 或以上
主要whatsapp wechat Youtube
電襟襟地就ok, 無話一定換電式
内存rom最好16GB up,  以前部8GB 系統更新都唔夠
Thx各位

lg g3...
快要出左2年,最新去到Android 6.0
電力方面我就唔清楚

...
taipos700i 發表於 2016-5-8 16:29

Samsung J7(2016) $2498
http://www.samsung.com/hk/consum ... xy-j/SM-J7108ZDDTGY

Samsung A7(2016) $2898
http://www.samsung.com/hk/consum ... xy-a/SM-A7100ZDATGY

HTC E8

$1698,S801夠穩陣,1080p唔驚mon倒水,啱啱有棉花糖食,16GB唔夠仲可以玩SD卡合併

不過就只係5“ mon

利申:自己媽子用緊

via LG E960, LG H815T, HTC Flounder LTE

三星A9

...
taipos700i 發表於 2016-5-8 16:29

Whatsapp + wechat 16G rom好快爆
經驗之談,因為媽子正係用緊16G

via HKEPC Reader for Android

本人用緊e8表示冇問題

Whatsapp + wechat 16G rom好快爆
經驗之談,因為媽子正係用緊16G  

via HKEPC Reader for Androi ...
amx004 發表於 2016-5-8 17:22

8Gb就咁爆左我都唔知通訊app都會咁海量
咁呢d whatsapp wechat 有無得安裝在sd card?  内裡相片,影片都計曬落card
以前有聽說過咩app2card 定乜乜

8Gb就咁爆左我都唔知通訊app都會咁海量
咁呢d whatsapp wechat 有無得安裝在sd card?  内裡相片,影片都 ...
taipos700i 發表於 2016-5-8 17:30

除非行Android 6用adoptable storage
要花錢買快卡
所以最好買32G rom或以上

via HKEPC Reader for Android