請問邊部機,係雙卡,雙待,雙通,4G + 3G,最好有 NFC!

請問邊部ANDROID 機,係雙卡雙待,4G + 3G,最好有 NFC!

必須要雙通
小米5無雙通

sim1 = sun mobile 張咭冇上網功能, 只用電話打出接入
sim2 = 用完即棄上網咭, 吾駚接電話

但上網時仍想sim 1接入電話
呢個case
駛吾駛雙通呢 ???

sun mobile用2G 好多地方冇signal

回覆 1# handsome_guy

LG V10
如果唔要SD CARD 咁G5 S7 S7E 都得

要平... 唔驚嘅話... 可以買LG G4 DUAL ...

請問邊部ANDROID 機,係雙卡雙待,4G + 3G,最好有 NFC!

必須要雙待
小米5無雙待 ...
handsome_guy 發表於 2016-5-10 17:15

小米5喺小米香港網寫"支援中港 4G、雙卡雙待"喎,仲有"4G + 3G"暫時得小米5有,所以樓主你唔要小米5就暫時冇機合你要求

小米5喺小米香港網寫"支援中港 4G、雙卡雙待"喎,仲有"4G + 3G"暫時得小米5有,所以樓主你唔要小米5就暫 ...
控制 發表於 2016-5-10 17:42

對不起 ching
打錯標題
最緊要係 雙通

對不起 ching
打錯標題
最緊要係 雙通
handsome_guy 發表於 2016-5-10 17:53

雙通基本上都無咩手機有
你可以死心

via HKEPC Reader for Android

Mate 8 有雙通

Mate 8 有雙通

euro 發表於 10/5/2016 18:09

Mate 8 無4G+3G

必須要雙通
小米5無雙通 ...
handsome_guy 發表於 2016-5-10 17:15

如果唔係要4g+3g,華為好多機都岩,6plus,mate 7/8

用高通的唔駛有雙通

用高通的唔駛有雙通
hihihellohihi 發表於 2016-5-10 20:50

唔通得麒麟先有?