[測試] Camera & Video Shootout : HTC 10 vs LG G5 vs Samsung Galaxy S7, 結論係... ?!

from : http://www.gsmarena.com/htc_10_v ... dge-review-1437.php (posted on 11-May-2016)

Quick results for easy reference
Outdoor : No definite winner
Indoor : Winner is HTC 10
HDR : Winner is LG G5
Bokeh : Winner is Samsung S7e
Selfies : Winner is LG G5
Panorama : Winner is LG G5
Low Light : Winner is LG G5
2160P video : Winner is LG G5
1080P video : Samsung S7e
Slow motion video : Samsung S7e

從以上比較結果, 係咪應該係 LG G5 勝出?
但個結論竟然係focus左係 ....
吾講, 自己睇 .........

居然冇人覺得個結論取向好奇怪?

鬼佬好buy htc AOSP化,所以比台灣人更加恨鐵不成鋼
Moto賣左比聯想後htc應該算係鬼佬最後希望。

回覆 2# alexn
擺明踩你十仔,吹咩?
呢個就係HTC軟件功力差嘅後果
n6P好得多

回覆  alexn
擺明踩你十仔,吹咩?
呢個就係HTC軟件功力差嘅後果
n6P好得多 ...
cpk 發表於 2016-5-16 14:33

請留意你的用詞,
什麼"你十仔" ???
我沒有文中任何一部手機!

回覆 5# alexn
係''踩你十仔''
用詞好正常喎
你買到粒好嘅感光片,可惜唔識用,結果連用IMX230的G5都好過你,咁你HTC仲有乜好講?

回覆  alexn
係''踩你十仔''
用詞好正常喎
你買到粒好嘅感光片,可惜唔識用,結果連用IMX230的G5都好過你 ...
cpk 發表於 2016-5-16 14:51

咁請你用詞清楚一D,
你想講嘅係"擺明踩HTC十仔".
吾好再用"你HTC",
HTC不是我的.

回覆 7# alexn
咪一樣,口語化而已

n6p 好?笑死人了

佢係明踩 htc

posted by mobile