[操作疑難] 华美快充充电宝20000毫安QC2.0大容量聚合物移动电源智能手机通用

天貓評價好似吾錯,但內地評價有d怕

https://world.tmall.com/item/530 ... 95.1000002.1.PPKlkC

有冇ching 用緊?
大家可否俾下意見?

天貓評價好似吾錯,但內地評價有d怕

https://world.tmall.com/item/530 ... 95.1000002.1.PPKlkC

有冇ching 用緊?
大家可否俾下意見? ...
no_on888 發表於 2016-5-24 21:52

呢隻祗係單向(輸出)QC2.0,自叉電係5V 2A,實測1.8A,20000mAh要叉滿佢都要好長時間吓,唔介意充電慢嘅,就冇乜問題。

使用不知明10000mAh電芯兩塊,用料做工一般般,好處係有3個USB port,其中一個support QC2.0。

呢隻祗係單向(輸出)QC2.0,自叉電係5V 2A,實測1.8A,20000mAh要叉滿佢都要好長時間吓,唔介意充電慢嘅, ...
dcc2000 發表於 2016-5-24 22:14
吾係播
佢自己寫輸入都有 5V 2.1A 9V 2A 12V 1.5A

吾係播
佢自己寫輸入都有 5V 2.1A 9V 2A 12V 1.5A
cyrux 發表於 2016-5-24 22:34

講你又唔信,自己睇喇 !!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# no_on888

如果師兄驚嘅話,咪買小米Type C嗰隻囉

回覆  no_on888

如果師兄驚嘅話,咪買小米Type C嗰隻囉
chromechan 發表於 2016-5-24 22:40

其實除了小米,有冇其他國內貨俾小米好?
因成屋都是小米尿袋...usb type-c 我又暫時未有用...又要買轉頭

因成屋都是小米尿袋...usb type-c 我又暫時未有用...又要買轉頭
no_on888 發表於 2016-5-24 22:47

小米/紫米嘅尿袋,以整體設計、用料、做工,以國內牌子嚟講,可以算係非常唔錯,價錢亦唔貴,以質量、價格,可以KO好多所謂外國大牌子同類型尿袋。

ching可以諗吓自己嘅需要,自己現有嘅devices、火牛、尿袋容量、接口、QC2.0之類,再選擇。

小米/紫米嘅尿袋,以整體設計、用料、做工,以國內牌子嚟講,可以算係非常唔錯,價錢亦唔貴,以質量、價格 ...
dcc2000 發表於 2016-5-24 23:01

ok,thx

因成屋都是小米尿袋...usb type-c 我又暫時未有用...又要買轉 ...
no_on888 發表於 2016-5-24 22:47

小米唯一做得比同行好嘅產品就係尿袋,價錢平,用料足,搵唔到有咩大缺點。既然成屋都係小米尿袋,多一個都唔算多啦。

講你又唔信,自己睇喇 !!
dcc2000 發表於 2016-5-24 22:37

我都吾係好信...所以我話佢自稱...
不過上面條link佢有幅圖真係show輸入可以有12W 1.5A
咁咪姐係呃人